Krimi9. november 2023

Dom er faldet: Kvinde voldtaget på åben gade af HIV-positiv mand

En mand er blevet i dømt fire år og fem måneder fængsel for at have voldtaget en kvinde i Oslo Centrum
Voldtægten skete her tæt ved Børsen i Oslo. 
Voldtægten skete her tæt ved Børsen i Oslo.
 Foto: Ritzau Scanpix/arkivfoto

Der er faldet dom i en særdeles ubehagelig dom i Norge. I efteråret sidste år blev en kvinde voldtaget på åben gade i Oslo.

Det skriver VG.

Den unge kvinde forklarede i retten, at de to havde mødt hinanden tilfældigt, og da kvinden skulle hjem, tilbød den nu dømte at følge hende.

På vejen udtrykte manden et ønske, om at "vise hende noget ved parken som lå ved Børsen".

I byretten i Oslo forklarede kvinden, at han holdt hende op på et hegn, lagde pres mod hendes hals og holdt hende over næse og mund, før han voldtog hende.

Kvinden havde en følelse af, at han ville dræbe hende. Manden selv forsvarede sig i retten med, at han mente det var frivillig sex og ikke voldtægt.

Kvinden ønskede i første omgang ikke at anmelde voldtægten, fordi hun frygtede for sit job som au pair i Norge. Den nu dømte blev anholdt, efter kvinden dog selv ringede til politiet nogle dage efter, da hun havde set ham igen i samme område.

Manden voldtog også kvinden uden at oplyse, at han var smittet med HIV.

"På spørgsmål i retten om hvorfor han udlod dette, svarede han, at han ikke tænkte på det, og mener at offeret også kunne have spurgt", står der ifølge VG i dommen.

HIV smitter i praksis ikke, hvis man er i behandling og virusniveauer i kroppen er under 200.

"Det er svært at angive præcis, hvilket niveau han havde i oktober. Retten er af den opfattelse, at der forelå en smitterisko, men at den var lav", står der videre.

Kvindens bistandsadvokat fortæller, at klienten blev ekstremt bange, da hun hørte fra politiet, at han var HIV-positiv.

- Den psykiske belastning af en potentiel hiv-smitte var enorm for mi klient. Hun blev så bange og fyldt af angst, at hun ikke turde at tage en teste sig i lang tid, fordi hun frygtede for svaret, siger Trine Rjukan til VG.

Testen kom heldigvis tilbage negativ.

Retten idømt manden fængsel i fire år og fem måneder, og kvinden blev ikendt en erstatning på 270.000 kroner.

Sponsoreret indhold