Krimi5. december 2022

Dømt journalist modanker pædofilidom

Den 47-årige journalist, der i november blev dømt i omfattende pædofilisag, kontraanker nu dommen
Den 47-årige tidligere journalist har selv dækket adskillige pædofilisager gennem sit arbejde på Ekstra Bladet. Nu er han selv fængslet for omfattende seksuelle krænkelser af børn.
Den 47-årige tidligere journalist har selv dækket adskillige pædofilisager gennem sit arbejde på Ekstra Bladet. Nu er han selv fængslet for omfattende seksuelle krænkelser af børn.
 Foto: Privat

Det lykkedes lige netop ikke anklagemyndigheden at få en 47-årig familiefar idømt forvaring i forbindelse med en omfattende pædofilisag.

I midten af november blev den tidligere journalist, der har arbejdet på Ekstra Bladet, idømt tre år og seks måneders fængsel.

Den dom besluttede anklagemyndigheden at anke til Landsretten med tanke på at få straffen skærpet.

Nu har sagen taget en ny drejning.

Den 47-årige tidligere journalist har nemlig valgt at kontraanke dommen.

Det oplyser mandens forsvarsadvokat, Carsten Brix, til SE og HØR.

- Vi har anket de forhold, hvor han er blevet dømt for at have fysisk kontakt, og de forhold, der handler om blufærdighedskrænkelse af hans egne børn, oplyser advokaten.

I byretten blev den 47-årige mand dømt for fire forhold, der omhandler voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af børn, der altså bliver anket.

Det samme gælder de forhold, hvor han blev dømt for at have blufærdighedskrænket sine egne børn - hvilket han hele tiden har benægtet.

Han blev derudover kendt skyldig i stribevis af krænkelser mod børn, der kom i hans hjem, krænkelser begået på internettet og en meget stor mængde børneporno.

Retslægerådet: Han er farlig

Anklagemyndigheden gik efter at få idømt den 47-årige mand en forvaringsstraf.

Det skete blandt andet på Retslægerådets anbefaling, der mener, at journalisten udgør en væsentlig fare for samfundet, fordi han er seksuelt afvigende og har narcissistiske træk.

Derfor mente de, at en forvaringsstraf var passende.

Nævningetinget var dog ikke enige, og da stemmefordelingen lød på seks stemmer hver for henholdsvis forvaring og almindelig fængselsstraf, endte han med at blive idømt 3 år og seks måneders fængsel.

Manden har siddet fængslet siden 20. april 2021, hvor han blev anholdt i sit hjem på Sjælland.

Der er dermed chancer for, at den pædofilidømte meget snart kan være en fri mand igen.

Landsretten har endnu ikke berammet ankesagen, der forventes at starte i foråret eller til sommer.

Sponsoreret indhold