Krimi14. april 2019

Dømt for drabet på sin egen mor: Nu er hun blevet forlovet i fængslet

Gypsy Rose Blanchard, der blev idømt 10 års fængsel for sin rolle i drabet på sin egen mor, er blevet forlovet i det fængsel, hvor hun afsoner sin straf. Gypsy Rose overtalte i sin tid sin daværende kæreste til at stikke moderen ihjel, efter at moderen igennem hele livet havde løjet Gypsy syg og tvunget hende til at undergå pinefulde undersøgelser og operationer
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/gypsy.jpg
 (Foto: HBO)

I sommeren 2015 blev amerikanske Gypsy Rose Blanchard idømt 10 års fængsel for mordet på sin egen mor.

Den dengang 23-årige kvinde havde på bestialsk vis overtalt sin daværende kæreste til at stikke moderen ihjel i hjemmet i Springfield, Missouri.

Hun fik 10 års fængsel for sin rolle i mordet, mens hendes daværende kæreste blev idømt livstid.

Nu er den i dag 27-årige Gypsy blevet forlovet.

Det skriver Daily Mail.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/gypsy4.jpg
 (Foto: HBO)

Gypsy afsoner en dom på 10 år for drabet på moderen. Foto: HBO

Det var tidligere på året, at Gypsy blev forlovet med en mand, som hun har skrevet med, mens hun har siddet i fængsel.

Hendes forlovede begyndte at skrive med Gypsy, efter hendes historie blev udrullet i den rystende HBO-dokumentar ”Mommy dead and dearest”, der fortæller historien om, hvordan Gypsy gennemgik utallige pinefulde undersøgelser, fordi moderen havde det sjældne fænomen Münchausens syndrom by proxy.

Syndromet betød, at moderen opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed. Efter flere års pinefulde undersøgelser og operationer opdagede Gypsy, at hun slet ikke var syg, og herefter overtalte hun sin daværende kæreste til at stikke moderen ihjel.

Familiens ven Fancy Macell fortæller, at Gypsy og hendes nye forlovede tager det hele meget roligt og i langsomt tempo:

- De tager det meget langsomt. De ved ikke helt, hvad de gør, når hun kommer ud. Der er jo også længe til, så tingene kan selvfølgelig også ændre sig, fortæller vennen ifølge Daily Mail og tilføjer, at Gypsy er forelsket, men ønsker at holde det nye forhold hemmeligt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/gypsy.jpg
 (Foto: HBO)

Moderen løj Gypsy syg og sagde blandt andet, at datteren havde kræft og ikke kunne gå. Foto: HBO

- Hun holder ham meget privat. Vi kommer ikke til at offentliggøre hans navn eller noget, men hun er forlovet. Det er ikke noget, der var en mulighed, dengang hun boede hos sin mor, tilføjer vennen.

Gypsys forlovede besøger hende ofte i fængslet, og ellers holder de kontakten via telefon et par gange om ugen.

Dødssyg af kræft

Historien om amerikanske Gypsy Rose Blanchard er på én gang både ufattelig og foruroligende.

En tirsdag formiddag i juli 2015 trådte den 23-årige kvinde ind i Greene County-retssalen i Wisconsin og erklærede sig skyldig i mordet på sin egen mor, Dee Dee Blanchard.

Men det var ikke kun den alvorlige tilståelse, der chokerede det lille samfund i den amerikanske delstat.

Alene dét at den unge Gypsy kunne gå uden hjælpemidler, var noget af en overraskelse for lokalsamfundet.

For i alle årene havde Gypsy jo været dødssyg af leukæmi og muskelsvind og derfor lænket til en kørestol… og det var hendes egen mor, der med stor kærlighed havde passet sin syge datter alle årene.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/gypsy3.jpg
 (Foto: HBO)

Gypsy troede selv, hun var alvorligt syg, indtil sandheden gik op for hende. Foto: HBO

Men historien om amerikanske Gypsy er som sagt både ufattelig og foruroligende.

For Gypsy havde aldrig været syg – både leukæmien og muskelsvindet var noget, hendes mor havde opdigtet i en sygelig trang til selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Moderen havde bevidst løjet sin datter syg og tvunget hende igennem smertefulde undersøgelser og behandlinger på hospitalet.

Og til sidst blev løgnen og misbruget for meget for datteren, der fik sin kæreste til at stikke moderen ihjel i juni 2015.

Fundet død i blodpøl

Historien om Gypsy Rose Blanchard og Dee Dee Blanchard blev i 2017 omdannet til en dokumentar, som fik premiere 15. maj 2017 på HBO.

”Mommy Dead and Dearest” fortæller den utrolige historie, der chokerede en hel by og et helt land, da den tog sin begyndelse i sommeren 2015.

4. juni 2015 blev 47-årige Dee Dee Blanchard fundet i en blodpøl i sit eget hjem i Springfield, Missouri – og hurtigt stod det klart, at det var Dee Dees egen datter, Gypsy, der var involveret i den forfærdelige forbrydelse.

Mange i lokalsamfundet var dybt chokerede.

De havde alle årene set Dee Dee som en kærlig og bekymret mor, der havde dedikeret alt sin tid og kærlighed i kampen for at redde sin dødssyge datter.

Alle troede nemlig, at Gypsy var dødssyg – den unge pige led af alskens sygdomme, blandt andet leukæmi og muskelsvind, og hendes tilstand var så alvorlig, at hun var lænket til en kørestol.

Men da de amerikanske efterforskere begyndte at grave i familietragedien, opdagede de, at alt havde været en løgn.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/gypsy1.jpg
 (Foto: HBO)

Gypsy under retssagen mod hende. Foto: HBO

Gypsy havde aldrig været syg – men var blevet løjet syg af sin egen mor, der havde tvunget hende igennem både operationer og smertefulde undersøgelser på hospitalet. Moderen led tilsyneladende af det sjældne fænomen Münchausens syndrom by proxy, hvilket betød, at hun opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Den kælling er død

Blandt andet havde moderen påstået, at datteren havde problemer med at spise, og hun overtalte derfor lægerne til, at datteren skulle sonde-mades.

Til sidst var det årelange misbrug blevet for meget for datteren, der fik sin kæreste til at stikke moderen ihjel i moderens eget hjem.

Gypsy havde mødt sin kæreste gennem en datingside, og i beskederne afslørede hun sandheden om sin mor. Det hele udviklede sig til, at det unge par planlagde, hvordan de ville myrde Dee Dee.

Myndighederne blev alarmeret, da der 14. juni 2015 dukkede en foruroligende opdatering op på den Facebook-side, som mor og datter delte.

Her stod blot:

- Den kælling er død.

Politiet sporede Facebook-opdateringen til en computer i Big Bend, Wisconsin. Her anholdt de Gypsy og hendes 26-årige kæreste, Nicholas Godejohn. Det var Nicholas, der havde ført kniven, der dræbte Dee Dee.

Imens havde Gypsy gemt sig på badeværelset.

- Jeg troede, de var udadskillige

Hverken familie, naboer eller venner anede, at Gypsy slet ikke var syg. Og mange havde i årenes løb opfattet mor og datter som uadskillelige.

- Jeg troede helt oprigtigt, at hun (datteren, red.) havde nogle problemer. Dee Dee var virkelig god til at overbevise mig om, at der var et problem. Jeg kan aldrig nogensinde fatte, at hun har været på hospitalet, og at lægerne ikke har opdaget noget på et tidspunkt i løbet af årene, fortæller Gypsys far, Rod Blanchard til New York Post.

Også hans nye kone var i chok, da hun fik sandheden at vide.

- De var uadskillelige. De lavede alting sammen. Dee Dee og jeg havde flere gange talt om, at hvis noget skete med hende, så håbede hun, at de begge ville dø på samme tid, fordi den ene ikke kunne leve uden den anden, fortæller Kristy Blanchard til det amerikanske medie.

”Mommy Dead and Dearest” fik premiere på HBO i maj 2017.

Sponsoreret indhold