Dobbelt straf på tyveri eller corona-svindel

Justitsminister Nick Hækkerup står for dagens pressemøde

Justitsminister Nick Hækkerup står for dagens pressemøde

Foto: Ritzau Scanpix

Kriminaliteten er ikke stigende i Danmark under nedlukningen, men der vil fremover blive slået hårdere ned på udnyttelse af ældre eller svage borgere, tyveri af værnemidler, eller salg af produkter med misvisende forbindelse til corona. 

I høj grad bliver regeringens anvisninger efterlevet, lyder det. 

- Alligevel ser vi desværre - og jeg siger virkelig desværre - eksempler på udnyttelse af coronasituationen i kriminalitet, fortæller justitsminister Nick Hækkerup. 

Ministeren fortæller, at det drejer sig om forsøg på tricktyveri, forsøg på tyverier fra hospitaler, der har hårdt brug for håndsprit og andre værnemidler. Ligesom de nye regler vil gælde forsøg på bedrageri 

- Der vil blive slået hårdt ned på de coronakriminelle, siger Hækkerup. 

Firdobbelt straf for corona-svindel 

Nu vil regeringen fordoble straffen for tyveri, indbrudstyve og bedrageri - i forbindelse med corona. I andre tilfælde igen vil der være tale om mere end fordobling. Dette gælder for eksempel tyveri af værnemidler, som vi har set det på enkelte hospitaler. Dette har hidtil givet en bødestraf, men fremover vil den slags kriminalitet give fængselsstraf. 

Straffen for at svindle med hjælpepakker til coronaramte virksomheder skal være fire gange så høj. 

Også rigspolitichef Thorkild Fogde er til stede på pressemødet. 

Han fortæller, at der er tale om en lille gruppe, som begår coronarelateret kriminalitet. Og at det er vigtigt at være på forkant, på trods af at langt de fleste følger myndighedernes nye regler. 

- Et lille mindretal må ikke få lov til at blæse på det hele. De, der ikke vil høre, må føle, siger rigspolitichefen. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close