Krimi18. juni 2021

DMI: Fra 15 grader til hedebølge

Det bliver hot-hot fredag ... Men det er ikke alle danskere, der får en bid af den varme kage
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/copenhagen-islands-brygge-harbor-bath.jpg
 Foto: Nicolai Perjesi

På ugens sidste hverdag er Danmark delt i to temperaturmæssigt.

For mens der varsles om hedebølge, masser af solskin og op til 32 grader i den østlige del af landet, bliver det en helt anden slags fredag i den nordvestlige del af landet og ved kysterne med pålandsvind.

I de egne kan det blive helt ned til 15 grader. Det oplyser DMI.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Noget af en kontrast på tværs landet med omkring 15°C til Hanstholm, og lokalt op omkring 32°C på Sjælland, skriver meteorolog Jesper Eriksen i en meddelelse.

- Mod øst vil skinne fra morgen til aften, længere vestpå kommer der en blanding mellem sol og skyer, og I Jylland kan der en overgang stedvis komme regn eller byger, fortsætter han.

Så det kommer helt an på, hvor du er henne i landet, om du skal finde solcremen eller jakken frem.

Blandet weekendvejr

I weekenden bliver det en blandet omgang vejr med både sol og regn spredt over landet. Dog forudser DMI, at der kommer til at falde mest regn i den vestlige del af landet.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Lørdag og søndag fortsætter landet til dels med at være delt i to, så hvis man er bosat i de vestjyske og drømmer og varmere himmelstrøg, kan man lige så godt pakke tasken og indstille GPS'en til en destination på Sjælland.

Østpå kan det lokalt blive op til 32 grader lørdag og op til 30 grader søndag.

Så er man til de helt hotte temperaturer, så er det med at udnytte den varme, der kommer i weekenden. Mandag, tirsdag og onsdag står det nemlig umiddelbart til at blive mellem 20 og 25 grader.

Sponsoreret indhold