Krimi17. april 2020

Disney klipper kontroversiel replik ud af "Toy Story 2"

Det er åbenbart ikke alle dele af den populære animationsfilm, der egner sig til 2020-publikummet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megass1636905_001.jpg
 Foto: MEGA

Tidens tand har ikke været for god ved 1999-filmen "Toy Story 2".

Da filmen nu skal indgå i kataloget på Disneys egen streamingplatform Disney +, har selskabet i hvert fald set sig nødsaget til at klippe lidt i materialet.

For at undgå for meget ballde har de nu fjernet en replik, som i slutningen af 90'erne - før den massive me too-bevægelse i 2017 - tilsyneladende har virket ganske uskyldig at have med i en animatiosnfilm.

I en sekvens under rulleteksterne, som Pixar traditionelt krydrer med små "fraklip", har karakteren Stinky Pete fat i et sæt smukke unge Barbie-tvillinger, før han siger:

- Jeg er sikker på, jeg ville kunne sikre jer en rolle i "Toy Story 3".

Replikken bærer tydelige referencer til fænomenet "casting couch," hvor særligt kvinder i Hollywood blev lovet prominente roller og jobs i underholdningsbranchen i bytte for seksuelle ydelser.

Og nu tager Disney og Pixar altså konsekvensen af den kontroversielle replik.

Ikke mindst fordi selskaberne selv har været rodet ind i den bølge af beskyldninger om overgreb, der startede med 68-årige Harvey Weinstein.

Weinstein har arbejdet tæt sammen med Disney i over 12 år gennem partnerskab med hans filmproduktionsselskab Miramax, fra 1993 til 2005. Harvey og hans bror Bob havde forladt Miramax, inden Disney solgte det i 2010.

Weinstein sidder som bekendt i et fængsel i New York og afsoner en dom på 23 år for voldtægt og seksuelle overgreb.

Se scenen der nu er fjernet fra filmen herunder:

Trådte ved siden af

Desuden blev Pixars medstifter John Lasseter i 2018 nødt til at forlade Walt Disney Company, i kølvandet på beskyldninger om "upassende kram, berøringer og kys" samt på grund af kommentarer, der gik på kvindelige kollegaers udseende.

Selv fortalte Lasseter - der stod bag kæmpesucceser som netop "Toy Story", "Cars" og "Frozen", at der var tale om "fejltrin" fra hans side.

Den kontroversielle scene fra "Toy Story 2", hvor Stinky Pete - spillet af Kelsey Grammer - flirter med de to kvinder, blev allerede fjernet fra en dvd-genudgivelse sidste år, og nu er turen altså kommet til streamingtjenesten.

Ligesom at 80'er klassikeren "Splash" for nylig er blevet redigeret, således at Daryl Hannahs hår dækkede hendes havfrue-numse i højere grad end før, så det passer bedre til det åbenbart lettere bonerte streamingpublikum.

Disney + er først tilængelig i Danmark i løbet af sommeren 2020.

Sponsoreret indhold