Krimi20. marts 2024 (opd. 20. marts 2024)

Direktør begik ydmygende voldtægter af ansatte

Retssystemet har for tredje gang taget stilling til en direktørs overgreb
Højesteret har skærpet direktørens straf.
Højesteret har skærpet direktørens straf.
 Foto: Ritzau Scanpix

En mandlig direktør, der udsatte flere af sine kvindelige ansatte for voldtægt, har onsdag fået en skærpet straf i Højesteret.

Straffen er fastsat til fængsel i ni år. Tidligere mente landsretten, at otte år var passende, mens byretten i den oprindelige afgørelse landede på syv år.

Ofrene blev udsat for overgreb, som foregik på en meget ydmygende og nedværdigende måde. Derfor var der tale om voldtægt under særligt skærpende omstændigheder, fastslår landets øverste domstol.

I alt begik manden 19 sædelighedsforbrydelser mod tre ofre. De blev udsat for blandt andet voldtægt og forsøg herpå.

Den dømte er fra Karlebo i Nordsjælland og var chef i et marketingfirma. Noget usædvanligt var han på fri fod, da sagen oprindeligt blev behandlet af Retten i Glostrup.

Men da han blev fundet skyldig og dømt, røg han bag tremmer.

Nogle af forbrydelserne fandt sted på Hundige Strand. I arbejdstiden kørte direktøren med de ansatte ud på stranden, hvor han begik forbrydelserne, mens andre så op.

Ved dommen er manden, der er fra Portugal, i øvrigt blevet udvist. Samtidig er ofrene blevet tilkendt erstatning for tort. To af kvinderne er tilkendt henholdsvis 200.000 og 175.000 kroner. Deres krav om et højere beløb har Højesteret afvist.

At sagen nåede op til Højesteret, skyldes manden selv. Han fik ekstraordinært tilladelse til at gå videre fra landsretten.

Han bad om en mildere straf, ligesom han hævdede, at der ikke var tale om særligt skærpende omstændigheder. Men det gik altså lige omvendt, viser onsdagens dom.

På flere måder er sagen usædvanlig. For eksempel forsøgte direktørens daværende forsvarer at bestikke en af kvinderne til at trække anmeldelsen tilbage.

Det skete, da forsvareren ringede til kvindens bistandsadvokat og tilbød 100.000 kroner.

Sponsoreret indhold