Krimi 8. oktober 2021

DF-toppolitiker taget for spritkørsel: Mister bilen

Viceborgmester sigtet af politiet - afviser, at han har kørt spirituskørsel
Pr-foto

Frederikssunds viceborgmester Lars Thelander Bostrøm (DF) blev fredag morgen sigtet for spirituskørsel og fik konfiskeret sin bil.

Det skriver det regionale medie sn.dk.

Viceborgmesteren, der blandt andet sidder i kommunens bevillingsnævn, blev anholdt ved sin bopæl i Jægerspris og sigtet for spirituskørsel.

Den først målte promille var så høj, at politiet samtidig tog hans bil.

En blodprøve skal dog fastslå den nøjagtige promille.

GenopstilleR ikke

Allerede sidste år besluttede DF i Frederikssund, at de ikke ønsker genvalg til deres viceborgmester. Det skete efter en række af sygemeldinger og efter Bostrøm i stort omfang ikke havde deltaget i det politiske arbejde.

Ikke mig der kørte

Hvis promillen er over 2,0, ryger man ind under reglerne om vanvidskørsel, der trådte i kraft 31. marts. Det betyder, at bilen, man kører i, kan konfiskeres, uanset om man ejer den eller ej.

Over for sn.dk bekræfter viceborgmesteren anholdelsen, sigtelsen og konfiskationen. Men han afviser at have kørt spirituskørsel.

- Det er rigtigt, at jeg er blevet anholdt, at der er blevet taget blodprøver, og at min bil er blevet taget. Men det var en veninde, der kørte bilen. Ikke mig, siger han til sn.dk.

- Det er en meget uheldig situation, og jeg vil have min bil tilbage. Den kan jeg ikke undvære, siger han.

Skal for en dommer

Fordi han har klaget over konfiskationen, skal en dommer nu på baggrund af den udtagne blodprøve tage stilling til, om det var berettiget.

Hverken borgmester John Schmidt Andersen (V) eller Nordsjællands Politi har villet kommentere sagen over for sn.dk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold