Krimi25. januar 2021

Derfor er dagslys ekstra vigtigt lige nu

Dagslys er meget vigtigt for krop og sjæl på den her tid af året. Specielt under coronapandemien. Og det er bedst om morgenen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/solopgang.jpg
 Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Det er afgørende vigtigt for ens velbefindende at komme ud og få noget dagslys hver dag, her i den mørke vinterperiode.

Specielt fordi corona-pandemien hærger, og mange ikke får sin daglige cykeltur på arbejde, i skole, eller fordi, mange måske generelt kommer mindre udendørs.

TV2 Vejret har talt med professor i fotonik ved Danmarks Teknologiske Universitet om problemet. Paul Michael Petersen forklarer, at det faktisk er bedst at komme ud om morgenen.

For det er især på det tidspunkt, at kroppen har allermest gavn af at blive eksponeret for sollys.

- Mange mennesker får i øjeblikket ikke deres daglige cykeltur til arbejde eller skole. Vi sidder derhjemme og kigger på en skærm og når måske ikke ud, før solen er gået ned. Det gør, at vi mister vores detaljerede tidsfornemmelse, fortæller Paul Michael Petersen.

Han pointerer over for TV2, at den nuværende situation gør, at man skal tage dagslysets betydning for vores krop og humør ekstra alvorligt.

Og det er bedst at få dagslys om morgenen, hvor kroppen har allermest gavn af at blive eksponeret for dagslys.

- En gåtur, løbetur eller cykeltur på cirka 30 minutter, så snart solen er stået op, er nok til at starte vores døgnrytme og sørge for den rette balance i hormonerne, fortæller professoren.

Sponsoreret indhold