Krimi10. marts 2021

Derfor eksploderer smittetallene fra i dag

Er der 2007 eller 602 nye smittede med coronavirus det seneste døgn? Få forklaringen her
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

2007. Så højt er det faktiske smittetal onsdag.

Et smittetal på over 2000 er tårnhøjt i forhold til de seneste dages smittetal, der har lydt på nogle af cirka 500 nye tilfælde af coronavirus. Endnu mere forvirrende kan det lyde, hvis man læst, at onsdagens smittetal er på 602 nye tilfælde.

Men der ligger en god forklaring bag, skriver Statens Serum Institut (SSI) på deres hjemmeside.

Samler det hele

Fra dags dato opgør Statens Serum Institut smittetallene på en ny måde. Hvor tidligere var det kun de offentlige PCR-tests, hvor man ved et af landets testcentre får stukket en vatpind i svælget, der talte med i opgørelsen over antal tests og antal smittede.

Men fremover inkluderer tallene også data fra både offentlige og private testudbydere - også fra antigentests, der også kaldes kviktests.

"Ud over data fra TestCenter Danmark og landets Klinisk Mikrobiologiske Afdelinger indeholder offentlige data nu også testindsatser i skoler. Data fra de private testudbydere dækker både offentligt finansierede og ikke offentligt finansierede test", skriver SSI.

Med tiden kan der være endnu flere private udbydere, der kommer på banen, og dermed også tælles med i den samlede opgørelse, i takt med at de indberetter til SSI.

Men de 602 smittede..?

Når man fratrækker antallet af kviktests foretaget de seneste 24 timer fra det samlede antal smittede på 2007, vil der være 666 bekræftede tilfælde tilfælde.

Fratrækker man yderligere de private PCR-tests fra det seneste døgn, lander man på 602 smittede.

602 er det smittetal, vi kan sammenligne med tidligere smittetal. Dog er 602 bekræftede tilfælde en anelse underestimeret, da der kan være borgere, der både er testet i privat og offentligt regi med PCR.

"Der må forventes at ses et ”data-hop” både i antal tests og i antal tilfælde fra den 9. marts til den 10. marts 2021, som forklares af ovenstående", lyder det fra SSI.

Sponsoreret indhold