Krimi10. september 2022

De sidste 9/11-opkald: - Jeg er så ked af det, min skat!

I minutterne inden de brutalt blev dræbt under det værste terrorangreb i USA’s historie, nåede en række af ofrene at ringe hjem til deres kære. Her kan du høre nogle de hjerteskærende opkald fra ofre, som er blevet offentliggjort i kølvandet på 11. september 2001-angrebene
Flere ofre nåede at ringe hjem, inden de døde 11. september 2001.
Flere ofre nåede at ringe hjem, inden de døde 11. september 2001.
 Foto: YouTube og MEGA

11. september 2001 ændrede fire kaprede fly historien for altid – og næsten 3.000 uskyldige mennesker mistede livet i dét, der sidenhen er blevet udråbt til det værste terrorangreb i USA’s historie.

I minutterne inden de brutalt blev dræbt, nåede en række af ofrene for terrorangrebet at ringe hjem til deres kære for at sige farvel.

Et udpluk af de opkald kan du høre herunder.

Opkaldene er alle blevet offentliggjort i kølvandet på terrorangrebet, og mange af opkaldene – også de paniske opkald til alarmcentralen – kan man også høre, hvis man besøger 9/11-museet i New York, der ligger, hvor de to tvillingetårne stod indtil 11. september 2001.

Klokken 09:03 bragede United Airlines Flight 175 ind i det sydlige tårn. 
Klokken 09:03 bragede United Airlines Flight 175 ind i det sydlige tårn.
 Foto: Scanpix Nordfoto

SE og HØR har herunder samlet et udpluk af de hjerteskærende opkald.

Kort før United Airlines Flight 175 bragede ind i World Trade Center, nåede en af passagerne ombord – 38-årige Brian Sweeney – at ringe til sin hustru og sin mor.

Han fik ikke fat på dem, men lagde i stedet et hjerteskærende farvel på telefonsvareren.

- Jules, det er Brian. Hør, jeg befinder mig ombord på et fly, der er blevet kapret. Hvis tingene ikke går godt, og det ser ikke godt ud, skal du vide, at jeg elsker dig umådelig højt. Jeg ønsker, at du klarer dig godt, får gode øjeblikke – det samme til mine forældre og andre – og jeg elsker dig så højt. Vi ses, når du når hertil. Farvel baby. Jeg håber, jeg fik fat i dig.

Til sin mor sagde Brian, at han elskede hende, og at kidnapperne ”måske kom tilbage. Jeg bliver måske nødt til at lægge på. Vi er ved at finde ud af, hvad vi kan gøre".

Chokerede indbyggere ser til, mens de to tårne står i flammer 11. september 2001.
Chokerede indbyggere ser til, mens de to tårne står i flammer 11. september 2001.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Tre minutter efter sit opkald bragede hans fly ind i det sydlige tårn.

Hør Brian Sweeneys telefonopkald herunder.

Melissa Doi var en universitetsstuderende, der drømte om at blive ballerinadanser.

Hun arbejdede som manager hos IQ Financial Systems, og den skæbnesvangre tirsdag i september befandt hun sig på 83. etage i det sydlige tårn. Hun ringede til alarmcentralen i et panisk forsøg på at få hjælp frem i tide til hende og hendes kolleger på etagen.

- Det er meget varmt. Jeg kan ikke se luften mere. Jeg skal dø, skal jeg ikke?, lød det panisk fra Melissa, mens operatøren hos alarmcentralen på bedste vis forsøgte at berolige hende.

- Jeg kan kun se røg. Jeg skal dø. Åh Gud, lød det fra Melissa.

Hør Melissa Dois telefonopkald herunder.

Kevin Cosgrove befandt sig på 105. etage i det sydlige tårn, og han ringede til alarmcentralen fra sit kontor klokken 09.54. Den 46-årige far til tre var fanget på sit kontor sammen med sin kollega Doug Cherry.

De to ikoniske tårne i New York styrtede i grus og forandrede verden for altid. 
De to ikoniske tårne i New York styrtede i grus og forandrede verden for altid.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Kvinde, vi er to på kontoret. Vi vil ikke dø, men det er rigtig slemt.

- Vi er på vej!

- Det føles ikke sådan. Jeg har børn. Der er røg, meget slemt.

- Bliv, hvor I er, vi kommer så hurtigt, vi kan.

- Jeg ved, at I er mange på vej, men vi er højt oppe. Røgen stiger også. Kom nu, jeg kan næsten ikke trække vejret nu – jeg kan ikke se noget. Det er meget slemt, det er sort, det er tørt, vi er unge mænd, vi er ikke klar til at dø!

- Hallo?

- Hallo… vi er tre, der er to knuste vinduer… åh Gud – Åh!

Opkaldet slutter brat her. Det er i dette øjeblik, at det sydlige tårn kollapser.

Hør Kevin Cosgroves telefonopkald herunder.

Melissa Harrington Hughes var kun i New York en dag i forbindelse med sit job. Hun ringede til sin mand Sean i San Fransisco.

- Jeg ville bare sige, at jeg elsker dig, og jeg er fanget i en bygning i New York. Der er masser af røg, og jeg vil bare sige, at jeg altid har elsket dig.

Hør Melissa Harringtons telefonopkald herunder.

Ceecee Lyles var en stewardesse ombord United Airlines Flight 93, der styrtede ned på en mark nær Pennsylvania, 200 kilometer nordøst fra Washington, DC.

Da hendes fly blev kapret 11. september 2001, ringede Ceecee Lyles – der var mor til fire – hjem to gange, men uden at opkaldet blev besvaret. Hendes mand, der var politimand, sov efter en nattevagt.

I stedet lagde hun en besked.

New Yorks september-blå himmel blev afløst af en enorm sort røgsky, efter de to fly var braget ind i World Trade Center.
New Yorks september-blå himmel blev afløst af en enorm sort røgsky, efter de to fly var braget ind i World Trade Center.
 Foto: Scanpix Denmark

- Hej skat. Jeg er – skat du skal lytte godt efter nu. Jeg er ombord på et fly, der er blevet kapret. Jeg er ombord på flyet, jeg ringer fra flyet. Jeg vil fortælle dig, at jeg elsker dig. Vil du ikke også fortælle mine børn, at jeg elsker dem meget højt. Og jeg er så ked af det skat. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Der er tre fyre, de har kapret flyet… vi har vendt om, og jeg har hørt, at der er fly, der er fløjet ind i World Trade Center. Jeg håber at komme til at se dit ansigt igen, skat. Farvel.

Hør Ceecee Lyles' telefonopkald herunder.

Betty Ong var en stewardesse på American Airlines Flight 11, der efter planen skulle flyve fra Boston til Los Angeles.

Flyet var det første, der blev kapret. Hun ringede til American Airlines for at gøre flyselskabet opmærksom på, at de var blevet kapret.

17 minutter senere bragede fly nummer to ind i det sydlige tårn.
17 minutter senere bragede fly nummer to ind i det sydlige tårn.
 Foto: Scanpix Danmark

- De svarer ikke i cockpittet. Der er nogen, der er blevet stukket ned i business class, og jeg tror, der er blevet brugt peberspray, så vi ikke kan trække vejret. Jeg ved ikke, men jeg tror, vi er ved at blive kapret. Mit navn er Betty Ong. Jeg er nummer tre på Flight 11.

Hør Betty Ongs telefonopkald herunder.

Sponsoreret indhold