Krimi11. december 2020

Dating-sites oplever eksplosiv corona-vækst

I takt med nedlukningen oplever folk større behov for fysisk kontakt, og dating-sites oplever en voldsomt stigende interesse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/flirt_2.jpg
 (Foto: Mega)

Kærligheden overvinder alt. Også corona. Eller i hvert fald lysten til at finde den.

Derfor oplever dating-portalerne i øjeblikket en kraftigt stigende vækst, og SE og HØR har undersøgt, hvorfor.

Vi har spurgt hos tre forskellige dating-sites, hvordan de klarer sig under corona, og når det gælder kærligheden, er der positivt nyt.

Jo mere landet lukker ned, desto mere får folket lyst til at gå på dates og skrive sammen.

Samtidig oplever de, at folk gerne vil fordybe sig mere for at finde den eneste ene.

Det mønster ser man hos både dating.dk og Elitedaters.

- Hvordan er året gået? Ja, heldigvis for os, der kan man sige, at det har været et godt år. Ikke hele året, men de fleste måneder af året har været rigtig godt for os, ligesom for rigtig mange andre online-virksomheder, siger direktør for Elitedaters, Nigel Rasmussen.

Det gælder også dating-branchen på godt og ondt, forklarer han.

- Fra 11. marts, som nærmest var ligesom 11. september (terror-angrebet i New York red.), var der jo ingen, der vidste, hvad der kom til at ske. Der gik et par uger, hvor alle var bange, tror jeg. Ikke kun restauratører, men også sådan nogen som os.

- For vores vedkommende viste det sig meget hurtigt, da man fandt ud af, at vi ikke kan rejse, vi kan ikke gå på restaurant, vi kan ikke socialisere de her steder som vi plejer at gøre i løbet af foråret og sommeren, at så var der i vores øjne en kæmpe vækst. Omkring 21 pct. fra april og tre måneder frem, siger Nigel Rasmussen.

Der havde Elitedaters en rigtig god tid, fordi det ellers så sort ud for særligt singler, som godt kan lide at rejse og gå på barer og mødes i nattelivet.

Så kom sommerperioden, og i august så det lyst ud, hvor alle troede, vi kom tilbage til normalen. Men her i de kolde måneder, hvor coronaen er kommet i anden bølge, har Elitedaters nu nået en vækst på hele 29 pct.

- Så så vi en virkelig eksplosiv vækst her i fjerde kvartal fra 1. november, hvor mundbind var inkluderet og julen så meget ensom ud, siger Nigel Rasmussen.

Han forklarer, at det var lidt ligesom under finanskrisen, hvor Elitedaters i 2008-2009 og 10 havde nogle rigtig gode år, fordi folk var varsomme med at bruge deres penge.

Og i stedet for at gå i byen for 1500-2000 kr. for cocktails og en biografbillet og cafétur, så var folk tilbøjelige til at sige:

Lad os blive hjemme, og bruge online.

- Altså gå på date i stedet for?

- Ja. Præcis. Men nu er restriktionerne meget fysiske og ikke kun økonomiske. Særligt lige nu er man i sådan en beskyttelsesrums-tilstand, hvor vi alle sammen sejler i samme båd. Hvad kan vi så gøre?

- Så kan vi møde en eller anden relation på et dating-site. Det kan være mange forskellige, lige fra Tinder og dating.dk til os, siger Nigel Rasmussen.

Han forklarer, at vi på den måde kan holde vores ’sociale kontakt ajour’. Når vi kun må mødes ti personer bliver det rimelig kedeligt i længden.

- Så er det meget godt at kunne have en flirt online, og så mødes man, men det gør man så under myndighedernes anbefalinger. Det er jo ikke på en café eller en natklub.

Han fortæller, at de har en fokusgruppe på omkring 120 personer, og lige nu er dating-processen sådan, at fra man skriver med en person til man mødes, så er man gået fra at skrive sammen i fire dage til, at der nu går 12-13 dage inden mødet, bl.a. fordi folk måske har været sammen med en corona-smittet.

- Den anden ting er, at når folk så mødes er det på gåture, løbeture eller for at lufte hund. Det er slet ikke den klassiske café-date. Mennesket har behov for et fysisk møde og kontakt og se kemien an, før man investerer skriftligt i flere måneder, siger Nigel Rasmussen.

Også hos dating.dk har man oplevet en eksplosiv vækst i antallet af nye brugere under corona og siden nedlukningen i marts måned.

- Det er gået godt. Der er ingen tvivl om, at ligesom det har sat et skub i online-handel, så har det også gjort noget ved online dating, siger brand-ansvarlig for dating.dk, Thomas Gram, til SE og HØR.

I starten så de ikke noget, men sidst i marts-april, der så de et boom i antallet af nye brugere.

- Med en uge - to ugers forsinkelse så begyndte vi at se, at der kom flere og flere profiler. Og generelt er vi steget 25 pct. i profiler, siger Thomas Gram.

Han forklarer, at det er sket siden marts og til nu.

- Ved første boom har der været lidt mere, og så over sommeren vil jeg ikke engang sige, at det er stilnet af. Der er stadigvæk en stigning, og så fornemmer vi også, at der kommer noget nu på de tal vi kan se.

- De viser i hvert fald, at der er sket noget her de sidste to uger, siger Thomas Gram.

Han forklarer, at hvis han sammenligner de sidste uger med sidste år, så ligger de på 30-35 pct. over.

- Så der kommer lige et skub nu her, men generelt er det en stigning på 25 pct. over hele året.

Og udover flere profiler ser de også en lidt ændret adfærd hos brugerne. Blandt andet, at brugerne gerne vil fordybe sig lidt mere for at finde kærligheden.

- Vi ser øget aktivitet. I april måned i forhold til året forinden blev der sendt 50 pct. flere beskeder mellem vores brugere. Der blev skrevet meget mere sammen. Og nu kan vi se igen, at folk skriver mere sammen.

Han forklarer, at der ikke er nogen tvivl om, at corona har sparket lidt til det.

- Det vi også kan se, er, at der er noget adfærd, der gør, at folk faktisk vil fordybe sig lidt mere, vil forstå lidt mere, og måske er der en modreaktion mod de mere gængse apps, hvor man swiper til højre og venstre, hvor det gælder om udseendet, og ikke så meget andet.

- Hvor det hele bare er underholdning og en leg. Og i mine øjne mere et spil, end et sted, hvor man finder en kæreste, siger Thomas Gram.

Hos dating-sitet scor.dk oplever man dog ikke helt så stor fremgang som hos Elitedaters og dating.dk under corona.

Det skriver direktør Susie Castenlund i en mail til SE og HØR.

’Umiddelbart efter coronaen meldte sin ankomst og i den store nedlukningsperiode, der så vi en stigning i oprettelser, men det er jævnet ud med tiden.

For vores vedkommende har der ikke været den store påvirkning udover, at vi kan se en stigning i antallet af beskeder mellem folk.

Vi ved ikke, hvor mange, der vælger at mødes i disse tider, men vi kan se, der jævnligt er debatter i vores blogs og loger om, hvorvidt det er ok og forsvarligt at mødes med nye mennesker eller ej.

Nogle vælger at bruge sitet til at finde nye bekendtskaber og så mødes senere, hvor det er mere sikkert’, skriver direktøren.

Hun forklarer også, at de ikke ser en ekstraordinær stigning i antallet af nye brugere pga. corona her i efteråret og starten af december.

Sponsoreret indhold