Ingen hjælp: Strandede danskere i Dubai må klare sig selv

Burj Khalifa er den højeste skyskaber i Dubai. Foran det eksklusive er der hver dag et stort vand- og lysshow, som mange danskere har filmet under deres ferie i ørkenstaten.

Burj Khalifa er den højeste skyskaber i Dubai. Foran det eksklusive er der hver dag et stort vand- og lysshow, som mange danskere har filmet under deres ferie i ørkenstaten.

Foto: Ritzau/Scanpix

Sidder du lige nu med fødderne i vandkanten og nyder en kold sodavand og ærgrer dig over, at du alligevel fløj til Dubai, selvom regeringen opfordrede alle til at blive hjemme.

Og håber du nu på, at du alligevel kan få lidt hjælp til at blive hentet hjem til de nordlige himmelstrøg. Så kan du godt tro om igen.

- Vi forsøger ikke at hente dem hjem. Vi har haft cirka 20 henvendelser hen over natten, men vi guider dem til de muligheder, de har, siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigministeriets Borgerservice til TV 2.

De danske myndigheder indførte fredag et fem dages langt flyveforbud fra Emiraterne til Danmark. Dubai er en del af De Forenede Arabiske Emirater.

- Så længe der er fly ud af Dubai, så kan man komme væk og mod Danmark. Så kommer vi ikke til at hjælpe i de forstand, at det er os, der skal have dem hjem. Man må tale med sit rejsebureau, sit flyselskab, sit forsikringsselskab til at få støtte til at finde en anden rute til Danmark, siger Erik Brøgger Rasmussen til TV 2.

Transport- og Boligministeriet lukkede for alle flyvninger fra Emiraterne, da man mistænker flere for at få lavet falske coronatests, inden de rejser hjem til Danmark.

Mange danske kendisser har trodset sundhedsmyndighedernes anbefalinger og rejst til Dubai, hvor der har været færre restriktioner og godt vejr. Mikkel Kessler og Familien har været udsat for massiv kritik, efter de promoverede deres rejse på Instagram. Ligeledes har Nicklas Bendtner og Michael Maze også rejst til ørkenstaten. 

Blandt andet er den Syafrikanske-mutation kommer ind i landet med en dansker, der var på ferie i Dubai.

Den 9. januar indførte regeringen det som krav, at alle der skulle ind i Danmark skulle fremvise en negativ coronatest, der ikke var mere end 24 timer gammel.

Transport- og Boligministeriet har fået et tip om, at de test fra Dubai er mangelfulde eller sjuskede.

Forløbigt gælder flyforbuddet i fem dage.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close