Krimi22. marts 2024 (opd. 22. marts 2024)

Dansker idømt fængselsstraf i Thailand

En dansk mand er blevet dømt for bedrageri begået på ferieøen Koh Samui i Thailand
11 December 2019, Thailand, Koh Samui: An empty hammock on a beach. Photo by: Damian Gollnisch/picture-alliance/dpa/AP Images
En 65-årig dansker må siges at være kommet i fedtefadet på ferieøen Koh Samui i Thailand. Tidligere på ugen blev han dømt for bedrageri og idømt to år og fem måneders fængsel.
 Foto: Damian Gollnisch/AP/Ritzau Scanpix

Ferieparadiset Koh Samui i Thailand er hvert år en populær feriedestianation for mange danskere og udlændinge.

Men paradiset har muligvis ændret sig til lidt af et mareridt for en 65-årig dansk mand, som er blevet idømt en fængselsstraf på to år og fem måneders fængsel - det er hans thailandske kone ligeledes.

Det skriver TV 2, som har været i kontakt med Udenrigsministeriet.

Ministeriet oplyser, at de er bekendt med sagen, og at de yder konsulær bistand i sagen - derudover kan de ikke oplyse yderligere.

Nyhedsmediet skriver, at danskeren og hans kone er blevet dømt for ikke lovligt at have dokumenteret en overførsel af aktier i forbindelse med salget af et feriehotel.

Bedrageriet skal angiveligt være gået ud over en tidligere forretningspartner.

Ifølge lokalmedierne ScandAsia og Thai Examiner, startede straffesagen mod den 65-årige dansker, da hans tidligere forretningspartner meldte ham til politiet for at have forfalsket hans underskrift i forbindelse med salget af et hotel.

Retsmødet mod danskeren blev afholdt torsdag, hvor han blev løsladt mod kaution indtil 30. april, hvor en civil retssag mod ham afsluttes.

Sponsoreret indhold