Krimi6. november 2020

Dansk tv-kendis sigtet for overfald på ekskæreste: Skal blive i fængslet igen

En tidligere kvindelig tv-vært har de seneste måneder siddet fængslet i en sag om overfald på hendes ekskæreste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201020-195216-l_65mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Og pladsen i arresten kan tv-værten lige så godt vænne sig til, for ved et retsmøde i dag er hendes varetægtsfængsling endnu engang blevet forlænget i fire uger.

Det oplyser retten til SE og HØR.

For fire uger siden var hun med på et videolink fra fængslet, da hendes varetægtsfængsling første gang skulle forlænges.

Om morgenen 10. september blev hun anholdt. Og i dag - 6. november - skulle retten altså så endnu engang tage stilling til, om hun skulle forblive varetægtsfængslet.

Politiet har sigtet hende for at have bestilt et tæskehold. Hun skulle, ifølge sigtelsen som SE og HØR har fået indsigt i, ad flere omgange have bestilt tæskeholdet til at overfalde sin ekskæreste.

Hun nægter sig skyldig.

TV-værten er blandt andet sigtet for medvirken til trusler ved at have bedt en anden person om at sende en besked til ekskæresten, der skulle "fremkalde alvorlig frygt for eget liv, helbred eller velfærd".

"Bad jeg dig ikke om at holde kæft hva det du ikke forstår din nar. Sender du noget ud eller andet om hende, så tager det mig 2 sek og finde dig og din datter", stod der ifølge sigtelsen i sms'en.

Tv-værten er også sigtet for røveri og medvirken her til, ligesom hun er sigtet for medvirken til vold og ulovlig indtrængen.

28. august blev ekskæresten ifølge sigtelsen overfaldet af fire personer, der trængte ind i hans hus og tildelte ham fler knytnæveslag i ansigtet.

Retten valgte sidste gang at lukke dørene og opretholde navneforbuddet.

SE og HØR er derfor afskrevet fra at skrive den sigtedes navn eller komme nærmere ind på hendes identitet.

Strafferammen for medvirken til trusler er fængsel op til to år, her gæder det at en lovovertrædelse omfatter alle der ved tilskyndelse, råd eller dåd har medvirket til gerningen.

Straffen kan dog ifølge straffeloven nedsættes for den, der kun har ville yde en mindre væsentlig bistand.

For medvirken til røveri eller forsøg på det gælder, at medvirken kan koste op til seks års fængsel, men kan nedsættes hvis der er tale om forsøg på røveri.

Vold kan koste indtil fængsel i tre år, er der tale om medvirken til vold, gælder det samme, hvis der er tale en mindre væsentlig bistand.

Sponsoreret indhold