Krimi10. juli 2020

Dansk rapper dømt: Her er straffen

Louis Valuta kendt skyldig for grov vold i Københavns Byret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2020-07-10_16_36_05-billeder.png
 Foto: Ritzau/Scanpix/Per Lange

- Tak deres højhed!

Det var den danske rapper Louis Valutas første kommentar til dommeren, lige da hun havde kendt ham skyldig for grov vold.

Den 30-årige sanger er netop i Københavns Byret blevet kendt skyldig for at have slået en ung norsk mand i hovedet med en glasflaske.

- Det siger man ikke til en dommer, skyndte dommer Cecilie Kruse at fortælle den voldsdømte rapper.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2020-07-09_15_00_21-billeder.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Per Lange

Louis Valuta til en koncert. Han fortalte i retten, at han er arbejdsløs og bliver udredt for ptsd og angst i distriktspsykiatrien. Foto: Ritzau/Scanpix/Per Lange

For overfaldet er han blevet idømt 80 dages betinget fængsel på et års prøvetid. Han skal aftjene 80 timers samfundstjeneste og jævnligt kontakte kriminalforsorgen.

Overfaldet fandt sted 2. november 2018 til en halloween-fest på kendis-diskoteket Chateau Motel i det indre København.

I sagen var en 26-årig nordmand også tiltalt for vold. Han blev frikendt for at have slået den danske rapper i hovedet med to knytnæveslag.

Louis Valuta, der havde lagt den normale hættetrøje væk og var iklædt skjorte og blazer i retten, forklarede, at han blev bange, da han gik ind i en ”rocker” på dansegulvet på natklubben.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/wennphotosfour690930.jpg

Hollywood-stjernen og hovedpersonen i "Sons og Anarchy" Charlie Hunnam i den famøse lædervest. Den norske mand forklarede i retten, at han ikke tænkte, at det kunne være farligt at bære en rockervest i det københavnske natteliv. Foto: MEGA

Men rockeren viste sig at være den uskyldige nordmand, der var klædt ud som hovedperson Jackson ”Jax” Teller i serien ”Sons of Anarchy, fordi det var halloween. Ligesom man kender det fra Danmark, havde nordmanden en lædervest med mærker syet fast med skriften "president" og et stort rygmærke.

Nordmanden forklarede, at han havde købt rockervesten på EBay, og bar den som en del af et kostume.

Den 26-årige nordmand stod til at blive udvist af Danmark, hvis han blev kendt skyldig. Men han kunne forlade byretten uden en plet på straffeattesten, selvom han erkendte at have slået den 30-årige dansker med hånden.

Dommeren lagde vægt på i sin dom, at han handlede i nødværge for at slippe væk fra danskeren, der netop havde givet ham en stor flænge i panden med glasflasken. I retten fremviste anklager Matilde Bülow fotos, som politiet havde taget af nordmanden, hvor man kunne se en stor flænge i panden og masser af størknet blod i hovedet. På billedet bar han lædervesten.

Selvom Louis Valuta blev dømt, virkede han meget optimistisk efter sagens afslutning. Hurtigt havde han smidt den pæne habitjakke og var trukket i noget mere hiphop-agtigt tøjvalg.

- Hvad skal jeg sige. Jeg er bare glad for, at ham der nordmanden ikke blev udvist. Det er en dum sag. Shit happens. Forhåbentlig lærer jeg af det og bliver et bedre menneske, siger Louis Valuta med hætten godt nede over ansigtet til SE og HØR ude foran Københavns Byret.

Rapperens forsvarsadvokat Thorkild Høyer rådede sin klient til at modtage dommen, hvilket han gjorde. Advokaten lagde i sin procedure vægt på, at Louis Valuta, hvis borgerlige navn er Emil Louis Eik Kanstrup, lider er flere psykiske problemer, som han får hjælp for i distriktspsykiatrien.

- Måske kommer der noget god musik ud af det. Og ja, man skal bare holde sig fra vold.

- Jeg havde forventet tre måneders fængsel, det lugtede lidt sådan. Så da de sagde, at jeg fik 80 timers samfundstjeneste – Oh lord, thank you jesus. Det er ingen tid jo – det er jeg meget glad for, siger rapperen.

Kort tid efter dommen greb Louis Valuta til Instagram for at fortælle sine følgere om sagens udfald.

I en story på det sociale medie, kan man først se, at glider ned ad gelænderet foran byretten og går væk med armene i vejret.

’Guess whooooo – they fell for it’, der løst kan oversættes til ‘Gæt hvad – de faldt for det’, står skrevet til et billede med en artikel, der har overskriften ’Bizar sag: Falsk rockervest på kendis-diskotek’.

- Nu skal jeg bare holde min sti ren det næste år, lød det fra Louis Valuta, inden han forlod byretten.

Den danske rapper skulle have spillet på dette års Roskilde Festival, men som bekendt blev koncerten og festivalen ikke til noget i år på grund af coronakrisen. I stedet har han spillet til den stort anlagt coronakoncert Covidhagen på toppen af Den Kongelige Opera.

Sponsoreret indhold