Krimi26. juni 2020

Dansk mor sprøjtede urin i søns blodårer: Nu er hun dømt

En 24-årig mor blevet torsdag dømt for at have mishandlet sin søn i en periode på et år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191123-071954-7_17mb_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

To år og seks måneders fængsel. Sådan lød dommen torsdag over en 24-årig mor, der har siddet på anklagebænken i Odense, tiltalt for have mishandlet sin bare toårige søn.

Det skriver TV 2 Fyn.

Kvinden var tiltalt for i alt fem forhold, der alle pegede i retning af, at hun havde udsat sin dengang etårige søn for vanrøgt.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i, tilføjede den unge mor urin til sønnens blod, opfandt sygdomme og gav ham unødig medicin.

I retten har hun indrømmet, at hun 15 gange ringede til læger eller hospitalet, hvor hun opdigtede forskellige falske symptomer.

  • - Jeg sagde nok, at han havde flere kramper, end han havde i virkeligheden, sagde hun i retten.

Hun løj også om, at sønnen havde blod i urinen og afleverede flere gamle urinprøver, hvor der var tilsat blod. Det skriver det lokale medie videre.

Efter anholdelsen af den nu dømte mor blev hun i slutningen af 2019 mentalundersøgt. Hun blev ikke vurderet sindssyg og er derfor egnet til at afsone en almindelig straf.

Men under mentalundersøgelsen kom det frem, at kvinden opfylder kriterierne i forhold til syndromet Münchausen by proxy. Det er en sygdom, hvor en omsorgsperson påfører et barn sygdomme eller skader.

Kvinden er også blevet dømt til at betale 60.000 kroner i erstatning til sønnen.

Sponsoreret indhold