Krimi28. januar 2020

Dansk mand IKKE smittet med corona-virus

Det oplyser Sundhedsstyrelsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200125-120342-l_22mb_0.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Den danske mand, der tidligere i dag blev indlagt på Aarhus Universitetshospital, er ikke smittet med corona-virus.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Sundhedsstyrelsens retningslinjer blev fulgt. Tilfældet ændrer ikke på vores overordnede risikovurdering, og vi vurderer fortsat, at der er meget lille sandsynlighed for, at ny corona-virus spredes i Danmark, siger enhedschef Søren Brostrøm i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi følger løbende udviklingen, og vi kan konstatere, at vores beredskab fungerer.

Om Coronavirus:

De rapporterede smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder. Det er sandsynligt, at 2019-nCoV også kan give milde symptomer, der ikke nødvendigvis fører til undersøgelse og indlæggelse. Det reelle antal tilfælde kan derfor være større end det rapporterede. Det ser indtil videre ikke ud til, at 2019-nCoV er så alvorlig som fx SARS og MERS. Dødeligheden ser ud til at være lavere, men der er mange usikkerheder ved alene at sammenholde antal døde med antal påviste tilfælde.

Kilde: Statens Serum Institut

På verdensplan er 106 personer bekræftet døde, efter de er blevet ramt af virussen.

Der er mere end 4600 bekræftede tilfælde af coronavirus på verdensplan.

Langt de fleste tilfælde er i Kina. Kun 70 af de smittede personer befinder sig andre steder i verden, viser tal ifølge CNN.

Ifølge den verdenssundhedsorganistationen WHO blev det første tilfælde af den dødelige sygdom opdaget i Kina 8. december sidste år.

Det skete i den kineskiske millionby Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen i det østlige Kina. Folk der er smittet med sygdommen oplever en form for forkølelse, der har feber, hoste, stakåndethed og lungebetændelse.

Sponsoreret indhold