Krimi29. april 2019

Dansk læge tiltalt: Mødte drugrape-offer på Tinder

Det startede som en uskyldig flirt på Tinder. Men ved hjælp af sløvende medicin lykkedes det en dansk læge, at voldtage to kvinder i sin lejlighed i Købehavn, mens han filmede det.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190425-144459-l_44mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er anklagemyndighedens påstand i dag, hvor en 31-årig dansk læge sidder på anklagebænken i Københavns Byret tiltalt for i alt 15 forhold.

Det tog anklageren knap 15 minutter at læse anklageskriftet mod den danske læge op. Lægen, som er omfattet af et navneforbud, sad roligt ved siden af sin forsvarer under oplæsningen.

Bagefter kunne den 32-årige læges forsvarer meddele, at han på nuværende tidspunkt ikke ønsker at udtale sig i retten.

Ifølge anklageskriftet bedøvede lægen i slutningen af marts sidste år en kvinde med medikamentet 'halcion', hvorefter han voldtog hende mindst tre gange i løbet af 11 timer både vaginalt og analt.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at kvinden var så påvirket af sovemedicinen, at hun var ude af stand til hverken at forsvare eller sætter sig imod handlingen.

Mødtes på Tinder

En måned senere var den igen gal. Her skulle lægen angiveligt have puttet sløvende medicin i en anden kvindens vand, uden hun vidste det. Hvorefter han ligesom den tidligere kvinde ifølge politiet voldtog hende vaginalt og analt i sin lejlighed i indre København.

Den 32-årige læge skulle derudover også have opsat kamera i lejligheden, hvor han krænkede kvindernes blufærdighed, ved at optage hændelserne og tog billeder af dem, uden de havde givet samtykke til det.

I retten i dag kom det frem, at den tiltalte havde mødt den ene af ofrene en 23-årige kvinde på den populære datingapp Tinder forud for voldtægten.

I retten blev samtalen mellem dem læst op af senioranklager Søren Harbo. Her kom det frem at de talte om mandens alder, og at de aftalte at mødes på Cafe Norden klokken 17 tre dage efter.

Uhyggelig søgehistorik

Lægen skulle angiveligt have købt medicinen på det kinesiske site Alibaba for godt 9300 danske kroner.

Ifølge anklagemyndighedens dokumentation skulle den 32-årige læge angiveligt have foretaget foretaget søgninger på det sløvende medcin flere gange på nettet.

Listen over hans internethistorik blev vist i retten, og her kom det også frem, at der var blevet søgt på 'date rape', 'date rape drugs' 'daterape-kit'.

Ombestemte sig
Da den 31-årige i starten af maj blev fremstillet i Grundlovsforhør erkendte han ifølge B.T. sig skyldig i voldtægterne.

- Vi drak noget alkohol - nogle cocktails. Det var min opfattelse, at vi skulle have sex.

Siden har manden trukket sin forklaring tilbage og nægter sig nu skyldig i 14 ud af 15 forhold.

Flere kvinder

Af anklageskriftet fremgår det, at lægen filmede yderligere fire kvinder i lejligheden, mens han havde sex med dem.

Alt blev filmet ved hjælp af det kamera, som han havde opsat i lejligheden.

Anklagereren går efter en straf på fire års fængsel eller mere til lægen.

Der forventes at falde dom 8. juni.

Sponsoreret indhold