Krimi12. april 2024

Dansk it-direktør trækker sin sexslave i retten: Vil have en kvart milliard kroner

Sagen mod eks-direktør Christian Lanng tager en ny drejning - han mener, at sexanklagerne mod ham er falske og kræver gigantisk erstatning af både det påståede offer og hendes advokater
Christian Lanng er i dag fortid i Tradeshift, efter sagen om sexslaven kom frem.
Christian Lanng er i dag fortid i Tradeshift, efter sagen om sexslaven kom frem.
 Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Blev mishandlet og brugt som sexslave af kæresten

I et dramatisk modtræk har den tidligere danske it-direktør Christian Lanng nu stævnet en kvinde for afpresning, og han kræver intet mindre end 40 millioner dollars – svarende til omkring 278 millioner danske kroner – i erstatning for det, han beskriver som bagvaskelse og afpresning.

Ifølge Finans rammer Lanngs modangreb også kvindens advokater og deres advokatfirma, som han beskylder for at have konstrueret en mediehistorie for hurtige penge.

Det er da også en sag, som kunne være taget ud af en Hollywood-thriller, efter Lanng - der tidligere stod i spidsen for den succesfulde virksomhed Tradeshift - blev anklaget for seksuelle krænkelser og en kontroversiel sexkontrakt.

Ifølge kvinden blev hun holdt som en form for sexslave under en slavekontrakt fra 2014, der indeholdt detaljerede beskrivelser af hendes seksuelle forpligtelser over for Lanng.

Men de beskyldninger vil danskeren altså ikke finde sig i.

Sagen har nemlig kostet ham jobbet og muligheden for at få et nyt. Han mener også, at alt er foregået frivilligt mellem "to voksne mennesker".

Jane Does advokat, Bryan Freedman, afviser dog søgsmålet og betegner Lanngs modangreb som et forsøg på at aflede opmærksomheden fra de alvorlige beskyldninger.

Sponsoreret indhold