Krimi29. september 2023(opd. 29. september 2023)

Dansk hackersag eksploderet: Mange flere er ramt

Hackerangreb på fem skoler har flere ofre end først antaget. Ifølge ekspert er sagen en af de mest alvorlige

Omfanget af hackerangrebet mod fem sønderjyske skoler er større, end hvad skolerne hidtil har fortalt.

Uddannelsesinstitutionen EUC Syd har ifølge DR orienteret 40.000 nuværende og tidligere ansatte, elever og forældre om, at deres eller deres børns data kan være blevet stjålet.

I første omgang lød meldingen, at der var blevet stjålet personfølsomme oplysninger fra op mod 8000 elever og ansatte på fem sønderjyske skoler.

Ud over EUC Syd er der tale om Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School.

Konkret har hackerangrebet ramt IT-Center Syd, som er it-center for de fem sønderjyske skoler.

Til DR fortæller Peter Kruse, medstifter af it-sikkerhedsselskabet CSIS, at sagen er en af de mest alvorlige, der er set i Danmark.

- Vi har et ansvar for at behandle personlige oplysninger på en ordentlig måde i offentlig regi. Men man har fuldstændig fejlet der.

Hackerangrebet blev opdaget 31. august. Det var først mandag - efter at DR bragte historien - at politiet er blevet bekendt med sagen.

Sammen med National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har Syd- og Sønderjyllands Politi indledt en efterforskning af sagen.

I en pressemeddelelse udtalte Søren Rønnov, der er vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, at man endnu ikke ved, hvilke oplysninger der er blevet lækket.

- Vi opfordrer allerede nu de ramte borgere til at sikre sig bedst muligt mod eventuelt identitetstyveri og misbrug af oplysninger til for eksempel at optage lån.

Derudover opfordrede politiet borgere til, at man ikke forsøger at komme i besiddelse af det lækkede materiale, og at man ikke deler det videre, hvis man er i besiddelse af det.

Sponsoreret indhold