Krimi26. januar 2024 (opd. 26. januar 2024)

Dansk Folkeparti får bøde for falsk partistøtte

Uberettiget partistøtte koster Dansk Folkeparti i Aarhus dyrt

Retten i Aarhus har fredag idømt Dansk Folkepartis lokalforening i Aarhus en bøde på 50.000 kroner i en sag om uberettiget partistøtte.

Samtidig er foreningens formand, Knud Nygaard Mathiesen, samt en tidligere kasserer blevet idømt 60 dages betinget fængsel,

Det skriver retten på sin hjemmeside.

Som følge af dommen har Knud Nygaard Mathiesen besluttet at forlade sin formandspost, oplyser Dansk Folkeparti til Ritzau.

- Knud har valgt at gå af, og det har vi taget til efterretning, siger pressechef Erik Bjørn Møller.

Dansk Folkeparti har ikke yderligere kommentarer til dommen, lyder det.

Mathiesen, kassereren og lokalforeningen var tiltalt for i forbindelse med en ansøgning fra januar 2019 om partistøtte for 2018 at have angivet, at man havde haft udgifter for 102.460 kroner. Men i virkeligheden havde man kun haft udgifter for 61.444 kroner.

Af dem blev lidt over 32.000 dækket af regionspartistøtte. Alt sammen betød, at lokalforeningen fra kommunen fik for meget partistøtte.

Knud Nygaard Mathiesen blev på et møde på rådhuset i Aarhus i april 2021 spurgt ind til 2018-regnskabet, men forklarede her, at man af forskellige årsager havde flyttet udgifter fra 2017 over i 2018-regnskabet.

Det endte med, at lokalforeningen fik cirka 41.000 for meget i partistøtte.

Mathiesen blev frifundet for at have opgivet forkerte oplysninger i forbindelse med ansøgningen om partistøtte tilbage i januar 2019, men blev fundet skyldig i at have gjort det i forbindelse med mødet med kommunen i foråret 2021.

Foreningens tidligere kasserer blev fundet skyldig i begge ting.

Knud Nygaard Mathiesen har tidligere været valgt ind i Aarhus' byråd.

Sponsoreret indhold