Krimi27. december 2019

Daniel efterlyst i fem år: Anholdt midt i julemaden

28-årige Daniel Burdett er blevet anholdt i Holland. Han var en af Englands mest eftersøgte
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/22688618-7828473-image-a-9_1577393748207.jpg
 Foto: Merseyside Police

I fem år har 28-årige Daniel Burdett været på flugt fra politiet. I den periode er han blevet internationalt efterlyst og sat på listen over ”most wanted” i England.

Men den 25. december sluttede flugten for Daniel Burdett, der kommer fra Liverpool.

På en restaurant i den hollandske by Haag spiste den unge brite julemad. Midt i de lune retter dukkede hollandsk politi op og anholdte den 28-årige forbryder.

Det skriver The Telegraph.

I fem år har Merseyside Politi arbejdet på at fange Daniel Burdet, der er blevet sigtet for at smugle narkotika fra Holland til England.

- Han er en af de personer, der har været efterlyst i længst tid, og det er et fantastisk resultat, siger Mark Spoors, der er talsperson for den nationale britiske efterretningstjeneste.

Politiet mener, at den 28-årige forbryder står i spidsen for en international våbensmugler-organisation. Angiveligt har de smuglet våben og ammunition fra Holland til England med lastbiler. Her har de bestukket lastbilchauffører til at køre med våbnene over grænserne.

Daniel Burdett står over for 10 sigtelser for våbensmugleri og narkotika-smugling, når han bliver udleveret til England.

Det forventes, englænderen vil blive fremstillet i ved retten i Haag inden for få dage. Her vil de britiske myndigheder anmode om at få ham udleveret.

- Burdett troede, at han kunne undgå loven ved at udnytte internationale grænser. Men hans anholdelse viser, at vi kommer efter dig lige meget, hvor du befinder dig.

- Denne fælles aktion med hollandsk politi og britisk politi har været succesfuld, og vi forventer nu at få ham udleveret, siger Daniel Burdett.

Sponsoreret indhold