Dagens smittetal stiger

Dagens coronatal er netop blevet offentliggjort af sundhedsmyndighederne.

Og i dag kan man se en stigning i tallene.

Gårsdagens tal lød på 1191 nye corona-smittede, og der var hele ni nye dødsfald. Det var det højeste antal døde i mere end et halvt år.

Fredag er vi nået op på 1323 nye smittetilfælde og 5 nye dødsfald.

Dermed er i alt 816 døde med coronavirus.

Der er 39 nye indlæggelser i dag, og dermed er antallet af indlagte oppe på 254, heraf ligger 46 på intensiv og 29 er lagt i respirator.

Der var blevet 75091 i går, og det tal lyder nu på 84.409.

Se og Hør har talt med Viggo Andreasen, lektor i matematisk epidemiologi om dagens udvikling.

Over de sidste ti dage har udviklingen været rimelig stabil, og det er godt, mener lektoren. For det betyder, at restriktionerne ser ud til at virke.

- Det er steget en lille smule siden i går. De restriktioner, vi har lige nu er lige præcis nok til at holde epidemien under kontrol. Men heller ikke mere.

- Og det er jo sådan set meget godt, det betyder, at de ting som sundhedsministeren annoncerede i går, kunne man håbe på, kunne hjælpe med at få smittetallene lidt ned, siger Viggo Andreasen.

Her mener han, at sundhedsministeren ville gå lidt mere hårdt til dem på Vestegnen, og i det hele taget i København. Og han ville udvide den indsats, der har været på Vestegnen til et større antal kommuner i området omkring København. I alt 17 kommuner.

- Og det synes jeg er en god idé, fordi det er en af de ting, som vi nok har haft for lidt fokus på. Hvis man bor i et etagebyggeri, så har man sværere ved at isolere sig. Man kan også spørge, hvor godt bliver der egentlig gjort rent i sådan nogle etagebyggerier. 

Her tænker han på, hvor tit et gelænder i en etageejendom bliver gjort rent eller på møntvaskeriet i ejendommen.

- Plus, at man bor mange i en lejlighed. Man kan godt have lidt mere fokus på de områder, hvor folk bor tæt, siger Viggo Andreasen.

 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close