Krimi14. december 2020

Dagens smittetal: Kraftig stigning

Statens Serum Institut har netop opgjort dagens smittetal
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200812-141815-l-1920x1277we.jpg
 Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Der er idag 3.337 nye smittede med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut. Samtidig er der ni nye dødsfald.

Det er en kraftig stigning siden søndag, hvor der var 2642 smittede.

95230 er testet siden i går, heraf er der 429 indlagte med 61 på intensiv og 34 i respirator.

Der er 84 nye indlæggelser siden søndag. I alt er 950 danskere døde med Covid19.

SE og HØR har talt med professor og overlæge i infektionssygdomme Henrik Nielsen fra Aalborg Universitetshospital om dagens smittetal.

- Det er som om vi lidt har glemt foråret, for da det var på sit værste, to uger efter lockdown, så steg tallet stadigvæk på sygehusbelastningen og antallet af indlagte toppede, da den lå på 500 omkring 1. april - slut marts.

- Og der synes vi, det var helt forfærdeligt. Nu er vi med sikkerhed over 400 indlagte. I dag 429. Og alt peger imod, at inden jul, så når vi de 500, siger overlægen.

Så han fortæller, at vi snart er tilbage, hvor det var allerværst i foråret.

- Vi kommer ikke i januar til at behandle godartede tilstande, der godt kan vente lidt. Men de har bare ingenting gjort i folketinget for at forlænge den her midlertidige pause i den udrednings - og behandlingsret, som jo er en politisk garanti til den danske befolkning, siger han.

Den handler om, at bliver du syg, så bliver du undersøgt med det samme, og du bliver behandlet med det samme. Ellers kan du komme på privathospital.

- Og det er jo fint, men der skal jo være personale til det. Og det er helt urealistisk. Vi snakker snarere, om det danske hospitalspersonale kan klare denne her belastning i det akutte. Selv om vi trækker på dem vi har.

- Så der er ligesom noget, der ikke har forbindelse til virkeligheden, lyder det fra overlægen.

Sponsoreret indhold