Krimi17. marts 2021

Ekspert om dagens smittetal: Dette tal er "dårligt"

Der er nu kommet nye tal på antal smittede med coronavirus, indlæggelser m.m.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det seneste døgn er 787 personer blevet testet positive for coronavirus.

Siden i går er der blevet lavet 309.309 tests, og derfor er positivprocenten på 0,25.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Der er desuden sket et nyt dødsfald relateret til coronavirus.

Samlet set er der sket et fald på 11, når man ser på antallet af indlæggelser. Men der er dog sket 31 nye indlæggelser. I alt er 196 personer indlagt, hvoraf 41 personer på intensiv og 25 af dem er i respirator.

Ved gårsdagen smittetal stod der klart, at positivprocen lå på 0,25, da der var 771 positive svar blandt 307.507 coronaprøver. Dermed er niveauet stabilt.

Advarsel

Kim Sneppen, professor i biokompleksitet på Københavns Universitet, fortæller til SE og HØR, at han overordnet set er meget optimistisk. Men ét tal skal man holde øje med.

Antallet af nye indlæggelser.

- 31, det er dårligt. I går var det 25. Vi må håbe, det går ned i morgen. Indlæggelsestallet er en advarsel, men vi skal ikke være bange, som det ser ud nu, siger han.

- Hvis det ikke falder igen, så må vi holde øje med det tal. Indlæggelsestallet er forsinket med en uge i forhold til de smittede, så jeg forventer ikke, der sker noget voldsomt. Jeg er ret optimistisk, fortsætter han.

Går bedre end frygtet

Kim Sneppen mener, at indlæggelsestallet lige nu er det bedste tal at holde øje med for at vurdere, hvordan det går med smitten i Danmark.

I sidste uge blev en del mere data nemlig inkluderet i smittetallene, og derfor er både antallet af tests og antallet af smittede svære af sammenligne med tidligere dage.

- Men det går bedre, end jeg troede, det ville gøre. På en eller anden måde har vi fået slået den ned, siger han.

Med smittetallene taget i betragtning, mener Kim Sneppen godt, at man kan åbne mere op - især på skoleområdet.

- Jeg synes, vi godt kan åbne lidt mere. Vi skal selvfølgelig holde øje med skolerne, for det er der, den spreder sig. Børnene bliver ikke så syge, men de kan smitte andre. Jeg synes, det er på tide, de børn kan komme i skole, og så må man lave en masse tests for at holde det under kontrol, siger han.

I alt har 222.629 testsvar været positive, og 2396 personer er døde med coronavirus i Danmark.

Sponsoreret indhold