Krimi31. marts 2021

Dagens smittetal: 701 smittede det seneste døgn

Sundhedsmyndighederne er nu klar med dugfrisk data om coronasmitten i Danmark. Indlæggelsestallet falder væsentligt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden i går er 701 personer blevet konstateret smittet med coronavirus i Danmark.

Det seneste døgn er der blevet taget 177.638 prøver. Derfor lander dagens positivprocent på 0,39.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Der er sket to nye dødsfald med coronavirus.

Når man kigger på indlæggelserne, så er der sket er fald i indlæggelser på otte, og dermed er der 218 indlagte, heraf 43 er på intenstiv, hvoraf 21 er i respirator. 32 af indlæggelserne er nye.

Ved gårsdagens smittetal var der 722 coronasmittede ud af 158.909 prøver, og dermed var positivprocenten på 0,45. Positivprocenten er dermed faldet fra i går til i dag.

Dårlig cocktail

Eskild Petersen, læge og edjungeret professor ved institut for klinisk medicin på Aarhus Universitet, har kigget nærmere på smittetallene, der gennem flere uger nu har ligget stabilt.

- Vi holder smitten stangen, men vi ved ikke, hvad der sker, når vi sandsynligvis kommer til at se hinanden mere over påsken, og så venter der jo en genåbning på den anden side af påsken, siger han til SE og HØR.

I disse dage er der flere kommuner, der har flere nye tilfælde med borgere, der er smittet med enten den brasilianske eller sydafrikanske mutation af coronavirus, og det er ikke special god timing med de kommende helligdage, mens coronasmitten stadig er i svag vækst, lyder det fra Eskilde Petersen.

- Det er en dårlig cocktail. Vi har tradition for at se familie, vi ikke ser dagligt, og holde påskefrokoster. Det er især når mennesker er samlet indenfor, at smitten sker. Så lad os håbe, at vejret bliver godt, så folk kan holde frokosterne udenfor, siger professoren.

Fem personer

Samtidigt lyder rådet også fra Eskild Petersen, at man lige venter lidt endnu med den helt store familiekomsammener med 25 personer.

- Vi har lige netop kontrol over det. Og fem personer har vist sig at være rigtig godt, det gik tallene flot ned, selvom den britiske variant bredte sig i starten af året.

Desuden er Eskild Petersen overbevist om, der er skal mere fokus på de lokale indsatser, da der fortsat er områder i Danmark med høj incidens.

I alt har 230.603 personer været smittet med coronavirus i Danmark. Der har været 2419 dødsfald.

Sponsoreret indhold