Dagens coronatal: Fortsat for højt

Magnus Heunicke sammen med Nick Hækkerup på pressemødet, hvor politiet og Statens Serum Institut også deltager.

Magnus Heunicke sammen med Nick Hækkerup på pressemødet, hvor politiet og Statens Serum Institut også deltager.

Foto: Ritzau/Scanpix/Liselotte Sabroe

Smittetallet er fortsat for højt.

Så klar er beskeden fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), da han på et pressemøde fremlægger de seneste smittetal for Danmark.

- Der er 334 nye smittede i Danmark det seneste døgn. Antallet af indlagte patienter stiger til 55 indlagte. Tre af dem er indlagt på intensiv, siger ministeren.

Samtidig er kontakttalllet nu på 1,5.

- Det svarer til, at ti smittede smitter femten nye, forklarer Magnus Heunicke.

Ifølge Kåre Mølbak, der faglig direktør på Statens Serum Institut, er det nu man skal reagere, hvis man skal stoppe spredningen.

- Smittetalene ligger egentlig på et stabilt leje, men det er så højt, at det hurtigt kan tage fart. Så vi skal gerne se et signifikant knæk på den kurve, før vi kan være rigtig rolige.

- Det er en ret hurtig stigning af indlagte, vi har set, så vi begynder at kunne mærke det på sygehusene, og det er derfor, at det er det rigtige tidspunkt at gribe ind, siger Kåre Mølbak.

De nye restriktioner:

- 22-reglen. Barer og restauranter skal lukke klokken 22.00. Politiet holder øje med hotspots og vil udstede opholdsforbud, hvis det er nødvendigt.

- Krav om mundbind eller visir, når man bevæger sig rundt på restauranter og barer. Ikke når man sidder ned. Det gælder både gæster og ansatte.

- Serveringssteder skal synliggøre med skilte, hvor mange der må være på stedet. Det er et lovkrav.

- Private fester bliver opfordret til at efterfølge disse restriktioner – luk festen klokken 22.00 derhjemme – det er en opfordring.

- Superligaen – 500 personer tilstede på stadion fra 17. september og frem til 1. oktober i de berørte kommuner.

Der er 17 kommuner, der bliver ramt af de nye restriktioner: 

Københavns Kommune, Albertslund Kommune, Ballerup Kommune, Brøndby Kommune, Dragør Kommune, Frederiksberg Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Glostrup Kommune, Herlev Kommune, Hvidovre Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Ishøj Kommune, Lyngby-Tårbæk Kommune, Rødovre Kommune, Tårnby Kommune og Vallensbæk Kommune.

Opdateres...

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close