Coronavirus: Den dødeligste dag

Coronavisrus har dræbt flest i Kinas Hubei-provins.

Coronavisrus har dræbt flest i Kinas Hubei-provins.

Foto: MEGA

Dag efter dag forsætter dødstallet med stige i Kina på grund af coronavirus.

Onsdag endte med at blive en ny sørgelig rekorddag. 242 personer mistede livet, oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder.

Det skriver BBC.

Artiklen forsætter under billedet. 

De kinesiske myndigheder bliver beskyldt for at holde oplysninger tilbage om coronavirus udbruddet. Foto: MEGA

- Antallet af døde er bekymrende. Hvis man kigger på antallet af smittede og døde, er antallet det samme som tidligere, men det er stadigvæk højt.

- Der er ikke en stigning i antallet af døde i forhold til smittede. Vi vurderer nu, at sygdommen nu er på højde med, hvor mange der dør af influenza, siger professor David Heymann, der er ekspert i sjældne smitsomme sygdomme til BBC.

I alt har den smitsomme sygdom dræbt 1.350 personer.

Stigning i antallet af smittede

Det var ikke kun dødstallet, der satte ny rekord. 14.840 ny-smittede personer blev registreret i Hubei-provinsen onsdag.

Ifølge BBC blev to top-embedsmænd fyret kort efter tallene blev offentliggjort. Indtil videre har myndighederne oplyst, at situationen var under kontrol og stabil. Men med det nye rekordhøje antal døde, må de kineserne indse, at den ikke er stabiliseret.

Flere medier skriver, at de kinesiske myndigheder ikke oplyser de korrekte dødstal og antal af smittede. BBC skriver videre, at de tilbageholder information om sygdommen.

Artiklen forsætter under billedet.

Prøver testet for coronavirus. Foto: MEGA

De fleste tilfælde er stadigvæk i Kinas Hubei-provins, hvor omkring 80 % af de smittede kommer fra.

Sundhedsstyrelsen herhjemme skriver, at man ikke skal være bekymret for smitte i Danmark. De vurderer, at sandsynligheden er moderat og risikoen for smittespredning er lille.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close