Coronavaccine godkendes måske i Tyskland inden nytår

Sidst på året eller i begyndelsen af 2021 kan de første godkendelser af COVID-19-vacciner komme. Sådan lyder meldingen fra repræsentater for Tyskland lægemiddelstyrelse, Paul Ehrlich-instituttet. Det skriver Reuters ifølge Jyllands-Posten

Klaus Cichutek, som leder Paul Ehrlich-instituttet, der har ansvaret for godkendelser af vacciner, understreger, at der ikke vil blive gået på kompromis med sikkerheden, når ansøgningerne om vaccinegodkendelse kommer. 

- Vi ønsker en sikker og effektiv vaccine - ikke nødvendigvis den første vaccine, lyder det yderligere fra sundhedsminister Jens Spahn.

Artiklen fortsætter under billedet

Verden over arbejdes der på adskillige projekter, som skal realisere en corona-vaccine. Foto: MEGA

Ministeren understreger også, at vaccinationer kommer til at være fuldstændig frivillige. 

Tyskland har oprettet en fond på 5,6 mia. kr., som støtter udviklingen af vacciner. Tre koncerner har modtaget milliardbeløb i støtte.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der i øjeblikket ni vaccine-projekter, som er i afsluttende fase 3-forsøg.

I fase 1, som er de første forsøg på mennesker, bliver en lav dosis testet på en gruppe på cirka ti. Det er for at sikre, at produktet ikke giver alvorlige bivirkninger. 

Næste skridt er fase 2, hvor produktet testes på cirka 100 personer. Formålet er at se, om vaccinen har en positiv effekt på mennesker. 

I sidste fase 3 testes produktet på flere tusind personer for at se, om vaccinen har en tilstrækkelig effekt. Fase tre tager typisk to-tre år. 

- Jeg venter ikke, at en vaccine vil være almindeligt tilgængelig, før vi kommer hen i midten af 2021, lyder meldingen fra Tysklands forskningsminister, Anja Karliczek.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close