Coronaoverlæge: - Vaccinen kan være tættere på end først forventet

Den endnu mytiske lille sprøjte, som forhåbentlig ville kunne give alle sammen en lidt mindre ængstelig hverdag, skulle være i udvikling.

Men hvornår er den her egentlig?

Og kan vi risikere, at en lovende vaccine bliver bremset på grund af uønskede bivirkninger, som det var tilfældet i Storbritannien, så er det nok ikke klogt at sætte næsen op efter vaccinen for tidligt.  

Nu er dog imidlertid godt nyt fra en af de danske eksperter, der har fulgt Covid-19 tæt.

Thomas Benfield, som er overlæge på Hvidovre Hospitals corona-afdeling er positivt overrasket over hastigheden i udviklingen af en vaccine.

Det fortæller han i Altingets podcast ”Ajour”.

- Jeg er måske blevet en smule mere optimistisk. Der er meget, der tyder på, at de første sendinger af vacciner vil komme til Danmark i slutningen af første kvartal eller begyndelsen af andet kvartal 2021, siger han i podcasten.

Altså kan vaccinen være et halvt år tættere på end overlægens første forudsigelser. 

For lige da corona blussede op for alvor, fortalte Thomas Benfield ellers, at der let ville kunne gå halvandet år, før vi havde en effektiv vaccine.

De første, som det er fornuftigt at give vaccinen, ville være sundhedspersonale – eller dem, der arbejdet i den såkaldte frontlinje, fortæller han videre.

- Man ville gradvist tage dem i brug, så man kan sørge for, at sundhedspersoner i frontlinjen ikke bliver smittet, mens de fortsat behandler patienter.

Der er indgået EU-aftaler med tre lande, så der er doser nok til danskerne, hvis eller når en vaccine bliver godkendt
(Foto: MEGA)

Adspurgt til, hvem der sidst får vaccinen, understreger Benfield, at det godt kan nå at ændre sig, men at det nok vil være fornuftigt at vente med børnene.

- Det må være de yngre aldersgrupper, som det ser ud nu. 

- Men det kan godt være en situation, som vi kender fra influenzaen, hvor hvor det er de yngste børn i skolealderen, der er den største smittekilde, fordi de smitter hinanden og derefter bringer smitten hjem, siger han, før han fortsætter:

- Hvis det samme skulle gøre sig gældende for corona, kunne det godt være, man skulle begynde at fokusere på de yngre. Ikke fordi de er i risikogruppen, men fordi man på den måde kan kontrollere epidemien.

Bliver en vaccine mod coronavirus godkendt, er der indgået aftaler om så mange doser, at alle borgere i Danmark kan tilbydes at blive vaccineret, fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde fredag. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close