Krimi31. december 2020

Coronakrisen gav Maja skubbet: Har tabt 28 kg under lockdown

Mens mange måske har fået et tættere forhold til sofaen og snacksene i 2020, gjorde Maja noget ved de ekstra kilo.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thumbnail_image0_censored.jpg
 Privatfoto

År 2020 har uden tvivl været et rigtig hårdt år for mange. Coronavirussen bliver ved med at smitte blandt os, mens det mest af Danmark er lukket ned.

Men for Maja Cicilie Rosenkrantz har det ikke været et øv-år. Tværtimod. Hun har tabt sig 28,2 kg. under nedlukningen.

- Hvis jeg skal beskrive 2020 med ét ord, er det succes. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg var for dum til at få hue på - det fik jeg endda med et ti-tal - og jeg har næsten gennemført mit vægttab, fortæller 26-årige Maja, som bor i Vejle Kommune, til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thumbnail_image0_1.jpg
 Politifoto

For Maja Cicilie Rosenkrantz har 2020 været fantastisk - hun har fået hue på, kommet langt med sit vægttab og midt i det hele fik hun sågar en kæreste, hun er glad for. (Privatfoto)

Da hun besluttede sig for at række ud til en coach i juni, der kunne hjælpe hende med sit vægttab, pegede pilen på vægten på 119 kg. I dag er hun nede på 90,2 kg og nærmer sig derfor sit slutmål på 74 kg.

INGEN CORONA-KILO

Maja Cicilie Rosenkrantz har prøvet mange gange før at tabe sig, men det er aldrig lykkedes hende før nu.

- Jeg nåede til et punkt, hvor jeg ikke kunne være mere i min egen krop. Det var ikke kun på grund af det, jeg så i spejlet, det var også på grund af det rent fysiske ved min krop, fortæller Maja, der til daglig læser EUX Business.

Så mens andre har kunne mærke corona-kiloene sætte sig, siden landet først lukkede ned i marts, har Maja Cicilie Rosenkrantz brugt den tid, man fik i nedlukningen, til at passe på sig selv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thumbnail_image1_0.jpg

Ingen vægttabet var Maja Cicilie Rosenkrantz træt, negativ og sur. Med træningen og kosten har hun nu fået en helt ny energi. (Privatfoto)

- Jeg har altid taget mig mere af andre end af mig selv. På det tidspunkt havde jeg været single i en periode, og jeg ville gerne gøre noget for mig selv.

- Så jeg har brugt coronatiden til mig selv, fordi man har været mere alene og skulle holde afstand. Et sted tror jeg, at coronaen gav mig det sidste skub til at tage skridtet - det var faktisk under lockdown, at jeg tænkte, at "nu er det nu". Ikke flere kilo, siger hun.

Med hjælp fra sin coach har hun fået nogle gode øvelser og et helt nyt forhold til mad, hvor hun for før sit vægttab sagtens kunne spise chips, slik og junkfood en hel dag, og hun deler sine fremskridt på in Instagram-profil.

Den dag i dag kan hun måske finde på at spise én af de usunde fristelser, men så spise sundt og varieret resten af dagen.

Savner fitnesscentrene

Selv det med at få trænet har hun fundet glæde i. Hun startede op med at træne, mens fitnesscentrene var lukkede, men begyndte at bruge dem igen, da de genåbnede. Nu er de som meget af resten Danmark lukket ned igen.

- Jeg glæder mig til, at de åbner - det havde jeg aldrig troet, jeg skulle sige! Jeg mangler det faktisk i min hverdag, så det handler også om disciplin lige nu, siger Maja Cicilie Rosenkrantz.

For at holde sig til ilden har hun en konkurrence kørende med sig selv: Hun skal kunne stå ti sekunder mere i planken for hver dag, der går.

Selvom Maja Cicilie Rosenkrantz trods coronavirus har haft et succesrigt 2020, tror hun på, at 2021 bliver endnu bedre.

- Jeg håber, at jeg er i mål til foråret. Så håber jeg, at jeg finder en lærerplads, at det bare bliver et godt år, og at man snart får styr på coronaen. Jeg tror på, at 2021 kun kan blive bedre, slår hun fast.

Sponsoreret indhold