Clooney i retten: IS-kvinde sigtet for at dræbe et barn

Amal Clooney er en af flere forsvarer for mor, der har mistet sin datter i Irak, da en tysk konvertit torturede hendes datter.

Amal Clooney er en af flere forsvarer for mor, der har mistet sin datter i Irak, da en tysk konvertit torturede hendes datter.

Foto: MEGA

Retssagen mod Jennifer Wenisch er den første af sin slags.

Den 27-årige tyske kvinde konverterede til islam i 2013, for derefter at drage til først Syrien i 2014 for senere at tilslutte sig Islamisk Stat i Irak.

Her blev hun gift med en IS-kriger. Parret købte slaver, der skulle arbejde for dem i byen Mosul.

Jennifer Wenisch er anklaget for at have dræbt en 5-årig yazidi pige. Nu er hun den første IS-brud, der skal for retten for sine forbrydelser.

Det skriver Der Spiegel.

Amal Clooney er advokat for den femårige piges mor, der også blev solgt som slave til Jennifer Wenisch.

Udover anklagerne om drab er den tidligere IS-kvinde også sigtet for tortur, krigsforbrydelser, besiddelse af våben og medlemsskab af en ulovlig organisation.

Hængte pigen i varmen

Ifølge Der Spiegel er det en undercover-agent fra FBI, der har afsløret Jennifer Wenisch grumsomheder. I Irak arbejdede hun som en slags betjent, der skulle opdrage befolkningen i IS besatte områder. 

Artiklen forsætter under billedet... 

Her skjuler Jennifer Wenisch sit ansigt, da hun bliver ført ind i retten. 

Hun blev gift med Taha Sabah Noori AI-J i den irakiske by Mosul.

Ifølge anklageskriftet blev den femårige pige syg og tissede i sengen. Jennifer Wenisch og hendes mand hang pigen op med hovedet ned ad i den bagende sol i deres gård. De lod hende hænge indtil hun døde en smertefuld død af tørst og sult i varmen.

'Den anklagede lod hendes mand gøre det og gjorde intet for at redde pigen,' står der i anklageskriftet.

Et andet sted bliver det beskrevet, at hun også truede moren og datteren med en pistol.

Afsløret af FBI

I januar måned 2016 månede mødte IS-kvinden op på den tyske ambassade i Ankara for at få et nyt pas. De tyrkiske myndigheder anholdte hende, da hun forlod ambassaden.

Kort efter blev hun udleveret til Tyskland. De tyske myndigheder havde på det tidspunkt ikke nok beviser mod kvinden og hun blev løsladt. 

Artiklen forsætter under billedet... 

George og Amal blev gift i 2014. Foto: MEGA

Det fik kvinden til at forsøge at tage til Irak igen og IS. En informant for FBI skulle køre hende til Tyrkiet i bil. Det Jennifer Wenisch ikke vidste var, at bilen var aflyttet af FBI, der vidersendte alt, hvad der blev sagt i bilen til tysk politi.

Efter flere timer i bilen havde hun afsløret sig selv og kommet med nok indrømmelser til, at politiet kunne anholde hende.

Amal Clooney arbejder sammen med nobelprismodtageren Nadia Murad om at sikre yazidi kvinder en sikre retssager rundt omkring i verden.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close