Krimi5. april 2023 (opd. 5. april 2023)

Cleo Smiths kidnapper dømt: Uhyggelige nye detaljer afsløret

For 18 måneder siden blev australske Cleo Smith kidnappet fra sit telt. Nu er hendes gerningsmand blev idømt fængsel
Efter 18 dage blev den fireårige Cleo Smith reddet ud
Efter 18 dage blev den fireårige Cleo Smith reddet ud
 Foto: Ritzau Scanpix

Manden, der kidnappede Cleo Smith, er blevet idømt 13 år og seks måneders fængsel.

Hele verden holdt vejret, da den lille pige i efteråret sidste år blev bortført fra sit telt nær Carnarvon i det vestlige Australien.

Først 18 dage senere lykkedes det politiet at finde frem til det hus gerningsmanden - den 36-årige Terrence Darrell Kelly - havde holdt Cleo indespærret.

Den 37-årige mand erkendte sig skyldig i anklagen kort efter sin anholdelse.

I retten kom der skræmmende nye detaljer om den flere uger lange kidnapning frem.

Låst inde

Terrence Kelly holdt den dengang fireårige pige fanget i hans hjem - det meste af tiden låst inde i hans soveværelse. Døren kunne kun åbnes udefra.

Cleo blev efterladt alene i lange perioder, mens hendes kidnapper tog ud og handlede eller besøgte familiemedlemmer.

Han forklarede politiet, hvordan han havde det dårligt over at holde Cleo fanget, men indrømmede også, at han flere gange var blevet vred på hende og været hårdhændet, når hun for eksempel bad om chokolade.

Terrance Kelly forsøgte også at binde den lille piges hænder og fødder til en stol med tape, men droppede planerne, fordi den fireårige pige "kæmpede imod".

- Jeg havde ikke planer om at holde hende fanget for evigt. Jeg fik mere og mere dårlig samvittighed, og det føltes bare tungere og tungere på mine skuldre, har Kelly tidligere sagt under en afhøring.

I retten fortalte dommeren, at Cleo havde bønfaldt sin bortfører, om at tage hende tilbage til sine forældre. Han frygtede, at nogen hørte den lille pige, så han skruede bare radioen højere op,

- Da det unge offer hørte sit navn i radioen, sagde hun "de siger mit navn", sagde dommeren under retssagen.

Legede med dukker

Under de 18 dage i fangeskab klippede han også Cleos hår og farvede det lyserødt. Dommeren mente, at bortførelsen af Cleo var en del af mandens "fantasy om at have en lille pige, som han kunne klæde ud og lege med".

I retten er det også kommet frem, hvordan den 37-årige mand havde stor interesse i dukker og Facebook-sider med "fantasy børn". På billeder fra hans hjem kunne man se kasser med Brazt-dukke.

Terrence Kelly med sine Bratz-dukker
Terrence Kelly med sine Bratz-dukker
 Foto: Facebook

Kelly fortalte politiet, at han havde taget methamfetamin, da han bortførte Cleo, men også mens han holdt den lille pige fanget.

Den 37-årige mand kan muligvis blive prøveløsladt efter 11 år og seks måneder. Han er 48, når han i maj 2032 kan dufte friheden igen.

Dommeren beskrev under dommen den "frygt, angst og trauma", som han havde forårsaget Cleo.

Mareridt

- 18 dage uden kontakt eller forklaring og med timer fuldstændig alene og uden adgang til verden, har været meget traumatisk.

- I en fireårigs verden er én dag meget lang tid. I en fireårigs verden er 18 dage meget meget meget lang tid, slog hun fast.

I et længere interview sidste år fortalte Cleos mor, hvordan oplevelsen tydeligvis havde traumatiseret hendes lille pige.

Sådan så det ud, da Cleo Smith blev fundet efter 18 dage
Sådan så det ud, da Cleo Smith blev fundet efter 18 dage
 Foto: Ritzau Scanpix

Hun vågnede og skreg om natten på grund af mareridt, ligesom hun ikke kunne sove i mørke eller med døren lukket.

- Hendes følelser er meget op og ned. Hun har glemt en masse af, hvad der skete, hun er på en måde gået i overlevelsesmode og har skubbet det meget langt væk.

Sponsoreret indhold