Krimi 14. januar 2022

Claus Hjort bekræfter: Jeg er sigtet

Tidligere minister og nuværende medlem af Folketinget Claus Hjort Frederiksen bekræfter, at han er sigtet i efterretningssag
Foto: Ritzau/Scanpix

Venstreveteranen og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er sigtet for at have brudt sin tavshedspligt i FE-sagen.

Det bekræfter han i en pressemeddelelse fra Venstre.

'Jeg kan bekræfte, jeg er sigtet efter straffelovens paragraf 109 for at have overtrådt grænserne for min ytringsfrihed', oplyser Claus Hjort i en pressemeddelelse gennem Venstre.

Den sjældne paragraf i straffeloven har ikke været i brug i 40 år. Men er inden for gangske kort tid nu blevet brugt flere gange. Paragraffen bliver også kaldt for "landsforræder-paragraffen".

'Jeg har ytret mig som Folketingsmedlem om en politisk sag, og jeg har ikke yderligere at tilføje for nuværende. Men jeg kunne aldrig drømme om at foretage mig noget, som kunne gøre skade på Danmark eller Danmarks interesser'', siger han videre i pressemeddelelsen.

Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, sidder lige nu varetægtsfængslet og sigtet for at lække fortrolige og statslige hemmeligheder. Tre andre er sigtet i samme sag, men de er løsladt.

Ifølge flere eksperter er Claus Hjort Frederiksens udtalelser i TV 2 News programmet "Lippert" muligvis problematiske for den tidligere minister.

Han medvirkede i programmet den 15. december. Her fortalte han om et samarbejde med USA's efterretningstjeneste NSA om aflytninger.

Det er skulle eftersigende være samme samarbejde som FE-chef sidder fængslet for.

Claus Hjort Frederiksen har ikke ønsket at udtale sig om sagen i over en uge.

Strafferammen er op til 12 års fængsel.

Sponsoreret indhold