Chokerende nyt om corona-smittede i respirator

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Coronavirus viser sig at være svære for lægerne at tackle end ventet.

Politiken skriver, at de corona-smittede danskere, som er indlagt på intensivafdeling og i respirator, ender med at ligge der længere end forventet - ofte op til to uger. 

Claus Lund, som er ledende overlæge på anæstesi- og intensiv afdeling på Hvidovre Hospital, er overrasket over, hvor svært det er at koble COVID-19- patienter fra respiratoren: 

- De er simpelthen sværere at få stabiliseret, end vi havde troet, siger han til Politiken

Et typisk forløb er, at når patienten kommer i respirator, går der nogle dage, også kan patienten ikke optage ilt, og lægerne må derfor skrue op for ilt og indblæsningskraft. Efter nogle dages bedring, tager patienten igen et dyk, og der må igen skrues op for respiratoren. 

Meldingen om, at patienterne ligger længere tid i respirator kommer ifølge Politiken fra både Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital, Aarhus Universitetshospital, Sjællands Universitetshospital Roskilde og Svendborg Sygehus. 

Ledende overlæge Claus Lund fra Hvidovre Hospital frygter, at de lange respiratorforløb vil skabe en prop i systemet, så det bliver sværere at tage nye patienter ind, lyder det yderligere.

 Det er primært ældre, som kommer i respirator på grund af corona-virus, ifølge ledende overlæge Claus Lund er der også enkelte yngre:

- Når man får folk i 20’erne med covid-19 ind på intensiv, bliver man overrasket, for dem ser vi normalt ikke herinde, og gudskelov for det, siger han til Politiken.

De seneste tal fra Staten Serum Institut fortæller, at der 4.077 bekræftede smittede, hvoraf 1.283 er raskmeldte. 161 er døde med coronavirus. 

507 er indlagt med coronavirus, mens 142 af dem er på intensiv. 112 er i respirator. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close