Krimi 1. juni 2021

Chokerende fund i lejlighed: Liget af kvinde delvist spist af sine fem katte

79-årige Clara Inés Tobón døde alene i sin lejlighed i Madrid – da hun blev fundet, havde fem af hendes i alt syv katte spist dele af hendes lig
Foto: Google Maps

Pensionist og eneboer Clara Inés Tobón var fortæret fra livet og op, da hun forrige mandag blev fundet død i sin lejlighed på gaden San Cugat del Vallés i den spanske hovedstad.

Ifølge det spanske medie El Mundo skal det nu undersøges yderligere, om at kan være de fem katte, der har været i gang med at spise af den afdøde kvinde. Tobón – som var pensioneret og levede alene – boede sammen med i alt syv katte.  

En talsperson fra politiet fortæller til avisen El Mundo, at den 79-årige formodes at have ligget død i omkring tre måneder.

I mellemtiden kan naboerne fortælle, at kvinden gennem længere tid har været syg – muligvis smittet med corona – og at det i sidste ende var den voldsomme lugt fra hendes lejlighed, der gav dem mistanke om dødsfaldet.

Helt alene

Den yderst opsigtsvækkende historie om Clara Inés Tobóns skæbne begynder, da hun flytter ind i lejligheden i det centrale Madrid i 1996.

Hun er oprindeligt fra Colombia, hvor alle hendes slægtningen bor. Selv har hun aldrig fået børn, og er ikke gift. Hendes eneste venner var naboerne i opgangen.

De andre i lejlighedskomplekset begyndte for nyligt at bide mærke i klassiske tegn på en ensom død. Postkassen bugnede, og Clara svarede ikke hverken døren eller telefonen.

En de manglende livstegn fra kvinden kunne sagtens betyde, at hun var blevet indlagt på hospitalet i La Paz, nåede de at tænke.

Havde spist af overkroppen

Til sidst var det fluerne og stanken, der fik alarmklokkerne til at ringe.

- Sommetider kunne det godt lugte dårligt fra kattene eller de kasser med mad, der blev stillet herop. Men denne gang var det en anderledes stærk lugt, fortæller en af naboerne.

Da den kommunale dyreorganisation siden undersøgte lejligheden, opdagede de fem døde og to levende katte. De af kæledyrene, der stadig trak vejret, var dog i utroligt svækket forfatning.

En nabo fortæller, at han fik at vide af en betjent, at kattene havde spist af kvindens talje og overkrop, og at det var det værste, han nogensinde havde oplevet i sin tid hos politiet.

Næste skridt i efterforskningen bliver at foretage en obduktion på de afdøde katte, for at bekræfte, at kvindes krop er blevet spist af dyrene. 

Samtidig er kvindens lejlighed blevet forseglet og afspærret af politiet. 

Sponsoreret indhold