Krimi20. marts 2020

Chok i Norge: Mange unge på intensiv

Den norske sundhedsminister oplyser, at mange unge har fået brug for intensiv behandling, efter de er blevet smittet med coronavirus. Tallet bekymrer ministeren
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001.jpg
 Foto: MEGA

Norge er også hårdt ramt af den verdensomspændende coronavirus. Flere af de alvorligt syge er unge mennesker, som nu er blevet indlagt på hospitalernes intensive afsnit.

Det skriver det norske medie VG.

Lige nu er der 11 patienter under 50 år, der har haft brug for intensiv pleje – og tallene bekymrer den norske sundhedsminister:

- Vi kommer til at opleve at yngre mennesker bliver alvorligt syge og bliver liggende i respirator i den her situation, siger Norges sundhedsminister Bent Høie til VG.

- Det bekymrer mig, at vi har yngre patienter, som har brug for intensiv pleje. Hovedreglen er, at unge tåler virussen bedre end andre. Men når den rammer mange, vil der også være nogle unge, som tåler sygdommen dårligere end andre, siger sundhedsministeren ifølge VG.

Han tilføjer, at tallene derfor er en påmindelse om, at den frygtede coronavirus ikke kun er farlig for ældre og kronisk syge. Også unge mennesker kan blive alvorligt syge.

Lige nu er i alt 34 patienter indlagt på intensivafdelinger rundt i Norge. De fordeler sig således:

0–24 år: 2 patienter

25-49: 9 patienter

50-75: 18 patienter

Over 75: 5 patienter

I Norge er omkring 130 patienter indlagt, mens syv personer smittet med coronavirus har mistet livet.

Sponsoreret indhold