Kendte2. maj 2019

Charmerende kvindemorder: Sådan forførte han dem

Ted Bundy er en af USA’s mest berygtede og frygtindgydende seriemordere. I dag er det 30 år siden, at han blev henrettet i den elektriske stol, mens en gruppe af mennesker jublende så på
Af
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ted_3.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den unge og charmerende jurastuderende lignede ikke en, der koldblodigt slog kvinder ihjel på stribe, men Ted Bundy er gået over i historien, som en af USA’s allerværste seriemordere.

Tidligt om morgen 24. januar 1989 blev Ted Bundy anbragt i den elektriske stol i Floridas statsfængsel, mens en stor menneskemængde jublede og hujede udenfor: Burn, Bundy, Burn’.

Op til sin henrettelse tilstod han at have myrdet 30 kvinder, men politiet mener, at antallet er langt højere, formentligt omkring 100.

Netflix markerer årsdagen med true crime-serien ’Conversations with af killer: The Ted Bundy Tapes’, som har premiere i dag. Tv-serien tager udgangspunkt i en række optagelser, der ikke før er blevet offentliggjort, af samtaler med Ted Bundy. Optagelserne blev optaget, mens den koldblodige morder sad på dødsgangen i Florida statsfængsel og ventede på at blive spændt fast i den elektriske stol.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ted_3.jpg

Ted Bundby blev henrettet i den elektriske stol i 1979. (Foto: Ritzau/Scanpix)

Og endnu en film om den morderiske charmør med Zac Efron i hovedrollen er på vej.

Ted Bundy var intelligent, veltalende og charmerende. Han studerede jura, var aktiv i Det Republikanske Parti og frivillig hos en hotline for selvmordstruede. Han havde en drenget charme, og den udnyttede han, da han fra 1974 til 1978 myrderede en lang række unge kvinder i syv forskellige stater. Selv efter de uhyggelige detaljer om Ted Bundy og hand drab kom frem, havde han en skare af kvinder, der fandt ham charmrende og tiltalende.

Han havde to måder at begå sine drab på. I starten og slutningen af sin tid som massemorder brød han ind hos unge kvinder om natten for at voldtage og dræbe dem.

Han nåede at flygte fra fængslet to gange.

Flygtede to gange

Natten før nytårsaften 1977 var Ted Bundy igen på fri fod, efter han brød ud af fængslet i Glenwood Springs i Colorado. Her havde han siddet seks måneder, dømt for kidnapningsforsøg og vold mod Carol DaRonch i 1974 og ventede på retssagen for drabet på Caryn Campell i 1975.

I februar 1978 fik Politiet endelig fat på ham, men den bestialske drabsmand nåede inden at gå amok i en kæmpe blodrus.

Klokken 03 om natten kyssede Nita Neary sin date farvel ved indgangen til studenterforeningen Chi Omegas hus.

Hun nåede at se en mand komme løbe med bøjet hoved mod døren, og i højre hånd havde han en meter lang knippel.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ted_2_0.jpg

Nita gik ovenpå til værelsesgange og vækkede nogle veninder for at høre, om de vidste noget om den fremmede mand. Mens de stod og diskuterede situationen, trådte Karen Chandler ud fra sit værelse. Først troede pigerne, at hun var fuld, men ser hurtigt, at blodet strømmede ud af hende. Hendes ansigt var smadret, og hun gurglede uforståeligt gennem blodet i munden.

Inde på Karens værelse sad hendes værelseskammerat, Kathy Klainer, med blod fossende ud af munden. Hun rokkede frem og tilbage. Hele værelset var smurt ind i blod – selv loftet.

Kathys kæbe var brækket, og en kniv havde skåret dybe flænger i hendes krop. I lagenerne lå flere af hendes tænder.

Da politiet ankom opdater en betjent en kvinde, der på værelse 4, lå på maven. Han vendte hende rundt og så, at hendes hals var forvredet og øjnene livløse. Det var liget af Lisa Levy, som er blevet mishandlet og dræbt.

Ted Bundy havde slået hende i hovedet, bidt hendes ene brystvorte halvt af og mishandlet hende seksuelt – og en dåse hårspray er blevet presset op i hendes endetarm og underliv, og han havde også flænset hendes baller med tænderne.

Endnu et offer blev fundet den nat. Margaret Bowman var blevet kvalt med et par strømme bukser. Hun blødte voldsomt fra hovedet, hvor hun var blevet slået med noget tungt.

Ted Bundy blev for de drab dømt til døden.

Gemte afhuggede hoveder

I mellemtiden udførte han dog sine bestialske drab langt mere udspekuleret end blot at bryde ind hos de unge kvinder. Han spillede lettere handicappet, tog en slynge om sin arm, en plastikskinne på sit ben eller kom humpende på et par krykker og bad unge kvinderom at hjælpe med at være eksempelvis bøger ell er en mappe hen til sin bil.

Han var flot og karismatisk, så mange sagde ja, og det førte dem direkte i døden.

Når han havde fået de unge, smukke kvinder med hen til sin hvide VW-Beetle, slog han dem i hovedet med et koben eller et rør, klikkede håndjern om deres håndled og tvang dem ind i bilen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/teds_bil_.jpg
 Foto: MEGA

https://imgix.seoghoer.dk/ted_bundy_bil_.jpg
 Foto: MEGA


Forsædet er fjernet, så Ted Bundy kunne skjule sine ofre. Bilen er nu udstillet på museum (Foto: MEGA)

Passagersædet havde han fjernet, så hans ofre kunne ligge ned i bunden af bilen ude af syne for folk udefra, når han kørte væk med dem. Ted Bundy voldtog og myrdede en lang række kvinder på den måde. Typisk kvalte han dem eller slog dem ihjel med en kølle.

Nogle gange vendte han tilbage til sine ofre. Han sminkede dem, gav dem neglelak på, klædte dem i nyt tøj og havde sex med dem.

I mindst 12 tilfælde huggede han hoveder af sine ofre, og nogle af dem udstillede han som trofæer i sit hjem.

Det sidste drab

12-årige Kimberly bliver Ted Bundys sidste offer. Hun blev fundet 57 dage efter sin forsvinden i en grisestald med halsen skåret over og tegn på, at hun var blevet seksuelt mishandlet.

Politiet fanger den charmerende morder, og 31 juli 1979 bliver han dømt skyldig i drabene i studenterforeningen.

- Jeg beder ikke om nåede, for jeg finder det absurd at bede om nåde for noget, jeg ikke har gjort, sagde han i retten, hvor han forsvarede sig selv.

- Det er blevet besluttet, at du bliver henrettet ved elektrisk stød, sagde dommeren i retten og forsatte:

- Det er en tragedie at se et så totalt spild af talent. Du er en klog, ung mand. Du ville være blevet en god advokat, og jeg ville have været stolt af at opleve dig praktisere jura i min retssal. Pas på dig selv, kammerat’.

24. januar for 30 år siden i dag trykkede bøddelen på en stor knap og 2000 vold strømmer igennem hans krop. Han spjætter én gang, og så er han stille. Ted Bundy er død.

Sponsoreret indhold