Krimi15. januar 2021

Cecilie Beck raser: - Det er et utrolig dårligt signal

En meget stor del af medarbejderne på TV2 er rasende over, at man har valgt at droppe sexisme-dokumentar
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cecilie_beck_2.jpeg
 (Foto: Aller Media)

Tillidsfolkene på TV2 indkalder i dag kl 12.15 medarbejderne til et møde, efter der har været uro på TV2 om den Metoo-dokumentar om sexisme på danske arbejdspladser, som ledelsen på TV2 har valgt at stoppe.

Det skriver tv2.dk.

- Der er en stor del af medarbejdergruppen, som er vrede og skuffede, og det er vigtigt, at de føler sig hørt, siger hovedtillidsmand på TV2, Lennart Steen, forud for mødet.

TV2-chef: Vores dokumentar-folk fandt primært forhold hos os

I løbet af cirka 12 timer skrev 155 ud af 650 medarbejdere fra TV 2s nyhedsafdeling under på et fælles brev, hvor de ytrer deres utilfredshed.

En af underskriverne er vært på TV 2, Cecilie Beck.

- Vi mener sagtens, at TV 2 kan beskæftige sig med ting, der er foregået på TV 2, siger hun og henviser til, at forklaringen på, at dokumentaren blev droppet, netop var, at den viste sig primært at komme til at handle om TV 2.

- Og så mener vi, det er et rigtig dårligt tidspunkt, fordi det faktisk har vist sig, at der er noget at fortælle. Så det sender et utroligt dårligt signal at lægge dokumentaren ned, fortsætter hun.

Nyhedschef på TV2 Jacob Kwon har overfor SE og HØR tidligere på ugen forsvaret beslutningen om at droppe dokumentaren.

- Det er fordi vi overordnet set ikke mener, det er troværdigt, at vi undersøger os selv på den her måde. Vi mener ikke, at det er journalistisk hensigtsmæssigt, at det er kolleger, der skal undersøge andre kolleger, som skal interviewe andre kolleger, både nuværende og tidligere, siger Jacob Kwon.

Sponsoreret indhold