Krimi1. december 2023

Carli måtte aflives efter sex-mishandling: Her er dommen

Dommen er nu faldet over en 44-årig mand, der er fundet skyldig i grov mishandling af to heste
Carli måtte aflives på stedet
Carli måtte aflives på stedet
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Mistænkt hestemishandler i retten: – Efter tre flasker snaps er det svært at huske

Over tre år skulle der gå, før Carlis overgrebsmand blev stillet til ansvar.

En 44-årig mand er netop i Retten i Holbæk blevet idømt seks måneders fængsel.

Han var tiltalt for at have udsat de to heste - Carli og Florica - for smerte, lidelse og angst ved at have seksuelt mishandlet dem.

Han blev fundet skyldig i begge forhold. Retten fandt det bevist, at det var ham, der var i boksen, ligesom det også blev understøttet af dna.

Retten fandt det desuden bevist, at det var sket som led i seksuel omgang med heste.

Der lød en lettelsessuk og et "yes" fra tilhørerrækkerne, hvor Carlis ejer blandt andet sad. Hun har dagen igennem kæmpet med at holde tårerne tilbage.

Selv var den 44-årige mand ikke til stede da dommen faldt. Han valgte allerede fredag formiddag at smutte ud af retten. Dommeren valgte dog at fortsætte sagen i hans fravær.

Den 44-årige blev også frakendt retten til beskæftige sig med dyr i fem år, han skal betale sagens omkostninger. Ligesom han skal betale erstatning til Carlis ejer, Stina Myrholm, på 115.000 og til Floricas ejer på 4.300 kroner.

- Vi har lagt vægt på grovheden, der er flere dyr, der var omfattende skade på Carli, som måtte aflives som følge af tiltaltes handlinger, sagde dommeren.

- Carli led i flere timer, efter tiltalte forlod hende og indtil der kom nogen i stalden.

Han har sagen igennem nægtet sig skyldig.

Den lysebrune fjordhest Carli blev 11. september 2020 fundet svært medtaget i sin boks på rideklubben. Her blev hun fundet smurt ind i blod og trak vejret på en underlig måde.

På videoovervågning kunne man se en mand gå til og fra stalden.

Ifølge anklageskriftet er manden tiltalt for "som led i seksuel omgang med Carli at have fastholdt denne i hesteboksen og på ukendt vis at have indført en arm eller ukendt genstand i hoppens endetarm".

Den unge fjordhest måtte aflives på stedet.

– Skaderne var så omfattende og uoprettelige, så jeg var nødt til at aflive hende, sagde dyrlægen fredag i retten.

Der skulle gå et helt år, før politiet kom tættere på en gerningsmand. Den 24. august 2021 blev der nemlig begået endnu et seksuelt overgreb på en hoppe, der stod opstaldet i samme rideklub.

Denne gang gik det ud over netop Florica, og denne gang blev gerningsmanden fanget på et overvågningskamera inde i stalden

Her kunne man se ham gå nøgen ind i staldboksen, hvor han var halvanden time. På video der blev vist i retten kunne man se hoppen blive jagtet rundt i boksen.

En dyrlæge vurderede, at Florica var blevet udsat for et seksuelt overgreb, men hun slap med mindre skader i underlivet.

Forsvareren meddelte retten, at han udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel anke.

Sponsoreret indhold