Krimi12. januar 2021

Californisk søko udsat for mishandling: Nu står der ”Trump” på ryggen

Myndighederne efterforsker hændelsen som groft hærværk og dyremishandling
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210111-230316-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

En såkaldt manatee – eller på dansk søko – vækker i øjeblikket opsigt i Florida, hvor lokale har opdaget og efterfølgende fotograferet navnet ”Trump” skåret som store blokbogstaver i dens ryg.

Det skriver The New York Times.

En undersøgelse er derfor sat i gang, hvor nonprofitorganisationen Center for Biodiversitet i Florida har tilbudt en dusør på 5000 dollars for al information, der kan lede til opklaring.

https://imgix.seoghoer.dk/trump.png
 Foto: Fox News

(Skærmbillede: Fox News)

Organistationen kalder det for en ”grusom og ulovlig lemlæstelse” af det uskyldige dyr, der desuden er registreret under dyrebeskyttelsesloven.

- Det er hjerteknusende at se, hvordan denne manatee er blevet genstand for ubehagelig og kriminelle handling, fortæller Jaclyn Lopez, der er direktør i centeret i Florida.

Hun fortsætter:

- Det står klart, at hvem end der står bag forbrydelsen mod denne forsvarsløse, blide kæmpe, er i stand til at udføre alvorlig vold, og vedkommende må derfor pågribes hurtigst muligt.

Afskyelig handling

Det store havdyr befinder sig i floden Homosassa i Citrus County, ved Golfkysten, og skaderne på dens ryg blev fundet søndag, hvor også det amerianske ”Fish and Wildlife Service” iværksatte en undersøgelse.

Dog lød konklusionen først, at bogstaverne på dyrets ryg blot var ”skrevet med alger”.

Patrick Rose fra organistationen Save the Manatee Club så billederne af søkoen mandag, og var ikke sen til at kalde det for decideret skamfering.

Også Elizabeth Fleming, fra Defense of Wildlife i Florida, burger store ord overfor The Times.

- Denne afskyelige handling går ud over grænserne for det, der betragtes som både grusomt og umenneskeligt (…) Vil vil gøre alt i vores magt for at kunne finde, arrestere og dømme denne kujon.

Et år i fængsel

Det store, langsomme havpattedyr er Floridas maskot, hvilket er grunden til, at myndighederne ser på dette med stor alvor.

Flere kalder det meget mere end et angreb på et forsvarsløst dyr - et angreb på et helt samfund.

Der findes 6300 manatees i byen, og da de er registreret som beskyttede og truede under californisk statslig lov, står straffen for mishandling, hærværk eller enhver form for overgreb på dyrene mellem 500 dollars i bøde – eller helt op til 60 dage i fængsel.

Men søkøerne er også nævnt som punkt i den føderale lovgivning, og overtræder man den, kan man risikere bøde på op til 50.000 dollars og et år bag tremmer.

Sponsoreret indhold