Krimi3. august 2022

Bz'ere bryder ind: - Giv os en bolig!

En flok bz'ere har siden tirsdag eftermiddag befundet sig i det tidligere City Sleep In Hostel. De vil have billigere boliger for unge i Aarhus

"Hvor skal vi ellers bo?"

Sådan står der på et stort banner, som hænger ud af et af vinduerne på det tidligere City Sleep In Hostel i Havnegade i Aarhus.

Banneret er hængt op af en flok bz'ere som kalder sig BZ'ernes Boligforening.

Den alternative boligforening har sat sig på huset, som i et par år har stået tomt, som et opråb om boligsituationen især for unge i Aarhus.

Det fortæller gruppens talsmand Jeppe Ulrich Lomholt.

- Til januar begynder de at rive boligblokke ned i Gellerup.

- Det sker samtidig med, at vi har en kæmpestor kommunal bygning på havnen, som bare står tom. Her ville kunne bo rigtigt mange mennesker, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ud over at kæmpe for billigere boliger, handler besættelsen også om, at BZ'ernes Boligforening ønsker et sted i Aarhus, som de selv kan styre.

- Vi mangler et ordentligt frirum for unge her i Aarhus. De fleste kender nok Ungdomshuset i København. Sådan noget har vi ikke i Aarhus.

- Det tætteste vi kommer på er gode ungdomscaféer som for eksempel Institut for (X). Men vi mangler et sted, som udelukkende er de unges rum, mener Jeppe Ulrich Lomholt.

Han vil ikke fortælle, præcist hvor mange mennesker der opholder sig i bygningen lige nu.

- Men jeg kan sige, at der er mere end 10 involveret, siger han.

Sponsoreret indhold