Krimi21. marts 2019

Buschauffør tager børn til fange i ond hævn: - Ingen overlever i dag

En buschauffør i Milano tog i går 51 børn til fange. I 40 minutter truede han sine gidsler på livet for bagefter at sætte ild til bussen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190321-112456-7_10mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

51 børn og et par voksne gik i går igennem 40 rædselsfulde minutter, da en buschauffør tog dem som gidser i en bus i det nordlige Italien.

Efter makabre trusler på livet satte hans ild til bussen med den store gruppe af børn i. Det skriver AP.

Politiet i Milano måtte knuse ruderne i enden af bussen for at få alle chaufførens gidsler ud, før flammerne rigtigt tog fat.

En 47-årig italiensk statborger, som oprindeligt er fra Senegal, blev anholdt. Han fortalte, at det var hans hævn for de døde migranter i Middelhavet, men at han ikke havde planlagt at gøre nogen fortræd.

Anklagere på sagen mener dog, at det var planlagt, fordi han dagen inden havde købt en bøtte benzin og reb eller strips til at binde sine gidsler.

Meget bange

Han sendte angiveligt også en video til sine venner i Italien og Senegal, hvor han gav udtryk for sine planer med budskabet 'Africa, Rise up'.

Unden den 40 minutter lange kidnapning truede den 47-årige mand, som er blevet identificeret som Ousseynou Sy, sine gidsler på livet og fortalte dem 'ingen overlever i dag'.

Til det italienske nyhedsmedie ANSA fortalte en af eleverne, at chaufføren havde taget deres telefoner og beordret de voksne til at binde elevernes hænder med reb, mens han truede dem med at spilde benzin og sætte ild til bussen.

- Vi var alle meget bange, fordi chaufføren havde tømt bøtten med benzin på bussen gulv. Han bandt os og tog alle vores telefoner, så vi ikke kunne ringe til politiet, har en elev sagt til den italienske tv-station La Reubblica TV.

Det lykkedes en af de voksne at ringe til politiet, som satte vejspærrer op.

- Men to betjente forsøgte at aflede chaufførens opmærksomhed, tog han en ligther og truede med at sætte ild til bussen. De andre betjente tvang bagdøren åben ved at smadre to ruder, sagde lederen af politiet i går.

Flere af gidslerne kom til behandling på hospitalet. Mest for sår og skrammer, der var kommet under evakueringen.

Men alle slap til alt held i live ud af bussen.

Sponsoreret indhold