Krimi6. februar 2024

Brutalt brudepar: Myrdede og voldtog piger

De var smukke, veltalende og karismatiske. Men ægteparret Paul og Karla havde også en mørk, sadistisk og yderst farlig side
Paul Bernardo var 23 og Karla Homolka var 17 år, da de fandt sammen. Udadtil et smukt par, men med en meget mørk side: De nød at kidnappe, voldtage og dræbe unge piger. Et af ofrene var Tammy - Karlas 15-årige søster. 
Paul Bernardo var 23 og Karla Homolka var 17 år, da de fandt sammen. Udadtil et smukt par, men med en meget mørk side: De nød at kidnappe, voldtage og dræbe unge piger. Et af ofrene var Tammy - Karlas 15-årige søster.
 Foto: Privat

De storsmiler på deres bryllupsbillede og ligner et par, der nyder deres livs største dag. Gæsterne mindes da også, at Paul Bernardo og Karla Homolkas bryllup var én stor kærlighedsfest, hvor champagnen flød, og fasanen var perfekt tilberedt.

Mens Karla ankom til sit bryllup i hestevogn, gjorde en fisker et grusomt fund 25 kilometer fra bryllupsfesten: Støbt ind i en betonblok stak et par lemmer ud. Kort efter fandt han også en betonblok med et hoved af en ung pige.

Brudeparret havde ikke forventet, at ligdele ville skylle op på deres store dag. De havde nemlig gjort alt for at sløre deres andet drab.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-06/hycn4sbt45nizwt66h3uc5lueq.jpeg
Kort før brylluppet holdt Karla og Paul fest for familien. Ingen vidste, at liget af deres andet offer – en 14-årig pige – lå i kælderen.
 Foto: Privat

Elskede at voldtage

Paul Bernardo og Karla Homolka kaldes i dag ”Ken og Barbie-morderne”, for med deres smukke og karismatiske ydre formåede det canadiske par at begå talrige voldtægter og drab på unge piger i 1980’erne og 1990’erne.

Allerede inden de mødte hinanden, havde Paul en mørk side. Han elskede at voldtage – særligt unge og jomfruelige piger. To gange ledte ofrenes beskrivelser politiet til Paul, men betjentene mente ikke, at den velopdragne og veltalende mand kunne stå bag voldtægterne.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-06/uzds7qmelpy5qdgaemmyhqzkfm.jpeg
I april 1992 blev 15-årige Kristen French kidnappet fra en parkeringsplads.
 Foto: Privat

Derfor var han stadig på fri fod, da han mødte Karla i efteråret 1987. Selv om hun var klog og egenrådig, blev hun straks forblændet af Paul, der kort efter gjorde det klart, at han forlangte at dyrke sex med jomfruer. Han havde faktisk allerede én i tankerne: Karlas 15-årige søster Tammy.

Drab i gave

Karla var med på idéen og udbrød sågar, at det skulle være hendes julegave til ham. Derfor blev parret sent oppe med Tammy dagen før juleaften 1990.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-06/lxrza4yuw4x7z5mgzgorsrtd2i.jpeg
Paul Bernardo blev dømt for to drab. Man frygter dog, at han har flere liv på samvittigheden.
 Foto: Privat

De hældte bedøvelsesmiddel i Tammys drink og holdt en klud for hendes ansigt, og da hun blev bevidstløs, skiftedes de til at voldtage hende, mens de filmede overgrebene.

Da Tammy begyndte at kaste op, stoppede de og fjernede beviserne. Hun blev kørt på hospitalet, men blev erklæret død tre timer senere.

Efter Tammys død flyttede parret til Port Dalhousie ved Lake Ontario. De brugte ikke kun tiden på at planlægge deres bryllup.

7. juni 1991 inviterede Karla en 15-årig pige hjem. Hun var en tidlig bryllupsgave til Paul. Også denne unge pige blev bedøvet og voldtaget. Modsat Tammy overlevede hun dog, men hun huskede intet fra overgrebet.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-06/awnoqwfxrwgsn3gprma6esg2i4.jpeg
15-årige Tammy var søster til Karla, og hun blev bedøvet og voldtaget af parret. Kort efter mistede hun bevidstheden og døde på hospitalet. Trods ætsende mærker ved munden henlagde politiet dødsfaldet som en tragisk hændelse.
 Foto: Privat

Krammede tøjbamse

Præcis én uge senere fik Paul lyst til en ny pige. Sent om aftenen fik han øje på 14-årige Leslie Erin Mahaffy ved en telefonboks. Han overmandede hende og smed hende ind i sin bil.

Hjemme i parrets hus skiftedes de til at voldtage hende. Imellem overgrebene fik den 14-årige pige lov til at kramme en tøjbamse, før Paul og Karla – efter to døgn – gjorde en ende på hendes liv.

Liget smed de først i kælderen, hvorefter de parterede delene og støbte dem i cementblokke. Det var disse makabre cementblokke, der dukkede op, mens Karla og Paul fejrede deres store bryllup.

This summer 1994 file photo shows accused sex slayer Paul Bernardo (R) on his way to a pre-trial hearing with a member of the Toronto Police. Bernardo's trial begins 01 May with jury selection. Up to 1, 500 potentioal jurors have been summoned to appear.    AFP PHOTO. CARLO ALLEGRI / AFP FILES / AFP
Som barn var Paul Bernardo altid glad og smilende – selv om han var vokset op i et dysfunktionelt hjem. Som 16-årig udviklede han dog et indædt had mod kvinder, efter hans mor fortalte ham, at han var resultatet af en affære.
 Foto: Ritzau Scanpix/Carlo Allegri/AFP

Fundene fik ikke dog parret til at gå i panik. I stedet kidnappede de 15-årige Kristen French fra en parkeringsplads. De næste tre dage blev pigen både tortureret og voldtaget, før Paul brugte syv minutter på at kvæle hende. De klippede håret af hende, vaskede hende og smed liget i en grøft.

Det var på dette tidspunkt, at én af Pauls venner trådte frem. Han frygtede, at Paul kunne stå bag de uhyggelige drab. Selv om politiet havde svært ved at forstå det, rettede de endnu en gang fokus mod Paul og også Karla.

** FILE ** Karla Homolka leaves her family home in St. Catharines, Ont., in this July 6, 1993 file photo. Homolka, the most reviled woman in Canada is set to walk out of prison Monday, July 4, 2005, after serving 12 years for the rapes and murders of teenage girls, including her younger sister. (Frank Gunn/The Canadian Press via AP)
Under retssagen forsøgte Karla at overbevise juryen og dommeren om, at hun selv var offer for Pauls uhyrligheder. Men de mange videoer af overgrebene, som parret havde filmet sammen, fortalte en anden historie.
 Foto: Ritzau Scanpix/Frank Gunn/AP

Politiet fik hentet dna-materiale, som i februar 1993 bekræftede det, ingen kunne tro: Paul og Karla var gerningsmændene.

Under retssagen gik Karla med til at vidne mod sin mand for at få en mildere dom. Hun endte med at afsone 12 år og blev efterfølgende gift med sin advokats bror og fik tre børn.

Paul fik livstid. Efter 25 år bag tremmer – i 2018 – forsøgte han at blive løsladt. Det tog dog kun dommeren en halv time at afvise anmodningen. Paul er og bliver for farlig, lyder dommen.

Sponsoreret indhold