Krimi16. december 2020

Brostrøm jubler over vaccine: De mest udsatte står forrest i køen

Vaccinen ser ud til at blive tilgængelig for danskerne før ventet, og det er gode nyheder ifølge Sundhedsstyrelsens direktør
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/brostroem2.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Onsdag eftermiddag kunne sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) breake nyheden om, at de første danskere formentlig kan se frem til at blive vaccineret allerede mellem jul og nytår.

Den nyhed falder i god jord hos Sundhedsstyrelsen, der er mere end klar til at gå i gang med vaccinationsarbejdet.

- Det er utroligt gode nyheder. Vi er naturligvis i fuld gang med at lægge sidste hånd på de praktiske planer for udrulningen af vaccinerne til hele landet. Det sker i tæt samarbejde mellem myndigheder, danske regioner og kommuner, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

Som det tidligere har været nævnt, står samfundets mest udsatte forrest i køen til at blive vaccineret. Det gælder både de svage, men også det personale, der varetager kritiske funktioner.

- Vi forventer at modtage en mængde vacciner i første omgang, og dem skal vi prioritere til de personer, der er i allerhøjst risiko, for eksempel beboere på plejehjem og ældre med meget svær sygdom. Vi vil også prioritere udvalgt frontpersonale på blandt andet sygehuse og plejehjem, både fordi de varetager meget kritiske funktioner, og for at forebygge smitten der, forklarer Søren Brostrøm.

Det forventes, at alle danskere kommer til at blive tilbudt vaccinen i løbet af 2021. Der kan dog være grupper som f.eks. børn, gravide og ammende, der ikke kan få den, fordi vaccinerne endnu ikke er godkendt til dem.

Sponsoreret indhold