Krimi12. november 2019

Britta Nielsen lægger kortene på bordet: Det brugte hun millionerne til

På sjette retsdag fortæller Britta Nielsen, hvordan hun brugte mange af de millioner, som hun har stjålet fra Socialstyrelsen
https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-10-24_kl._10.14.07.png
 (foto: Ridehesten)

Britta Nielsen er igen på plads i Københavns Byret. Nu åbner den 65-årige svindel-tiltalte kvinde op for, hvordan hun har brugt de omkring 117 millioner skattekroner, som hun har overført til sig selv.

I retssalen sidder Britta Nielsen netop nu og svarer på spørgsmål fra anklagemyndigheden fra Statsadvokaten fra særlig økonomisk kriminalitet (SØIK).

Hvad er pengene blevet brugt til?, spørger anklageren

- Jeg kan ikke sige ned i detaljer, hvad pengene er blevet brugt på. Men jeg har investeret i det, jeg holdt af i min barndom. Jeg har investeret i føl, opstaldning, biler til transport af heste, forklarer Britta Nielsen.

Det har ind til videre været en retssag, der er blevet udskudt og udskudt. Først faldt Britta om, siden byggede spænding sig op med udskydelse på udskydelse. Men nu fortæller hun endelig om, hvordan hun svindlede sig til de mange millioner af kroner.

- Jeg elsker dyr, og det har jeg brugt pengene på. Det er primært det plus de huse, som jeg har købt i Sydafrika, og grunde jeg har købt i Sydafrika samt biler.

- Så har jeg haft nogle reparationer på mit hus i Hvidovre, og på det som jeg har haft i Sverige (Britta havde en ødegård i Sverige, red.).

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20181108-140312-l_24mb_0.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Britta Nielsen har for første gang fortalt, hvad der fik hende til at begynde på de massive pengeoverførelser til sin egen bankkonto. Foto: Ritzau/Scanpix

Det er sjette dag i retssagen mod Britta Nielsen. Mandag fortalte hun, hvorfor hun startede med at overføre penge til sig selv. Penge der skulle gå til sociale projekter rundt omkring i Danmark.

Angiveligt var det et alt for dyrt hus, som Britta Nielsen købte sammen med sin nu afdøde mand, der startede det årelange tyveri. Hun kalder det selv for en afhængighed.

- Når jeg så et beløb, kunne jeg ikke lade være med at tage dem, forklarede hun mandag i retten.

På et tidspunkt er familiens økonomi meget dårlig. Britta kommer i Ribers, fordi hun ikke længere kan betale sine regninger. Det får hende til at lave den første overførsel til sin private bankkonto i Nordea.

Hun fortæller i retten, at de har lavet jokes på det kontor, hvor hun arbejdede, om hvor let det ville være at sætte sit eget kontonummer ind på en ansøgning og få overført penge til sig selv. For Britta Nielsen var det bare ikke en joke.

-Jeg har virkelig forsøgt at være ærlig, om hvad jeg har brugt pengene på. Der er ikke andre ting, end det som jeg har sagt, forklarer hun.

Kort efter afbryder forsvarsadvokat Nima Nabipour. Han mener ikke, at der skal stilles flere spørgsmål til, hvad hun har brugt pengene til. Det kan skade hendes familie, der står over for mulige sigtelser i sagen.

Sponsoreret indhold