Krimi28. oktober 2019

Britta Nielsen frisk igen

Svindeltiltalte Britta Nielsen er angiveligt frisk igen, efter hun under torsdagens retsmøde fik et ildebefindende.
https://imgix.seoghoer.dk/britta.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

65-årige Britta Nielsen er ifølge hendes advokat igen på benene og klar til at vidne i retten tirsdag.

Det skriver DR ifølge Ritzau.

- Det er forventningen, at min klient vil møde op til hovedforhandlingerne i morgen, lyder det fra Britta Nielsens forsvarsadvokat Nima Nabipour mandag eftermiddag.

Britta Nielsen, der er tiltalt for svindel for knap 117 millioner, blev under det første retsmøde i sagen dårlig og hentet af en ambulance.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ambulance_-_britta.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Svindelmistænkte Britta Nielsen blev hentet af en ambulance (Foto: Ritzau Scanpix)

Hendes advokat forklarede, at hun i løbet af frokostpausen havde følt sig lidt svimmel.

Han tilføjede, at hun i løbet af varetægtsfængslingen har været indlagt med hjerteproblemer.

Inden Britta Nielsen, støttet af en medarbejder fra Kriminalforsorgen, forlod retslokalet og slap væk fra horden af journalister og tilhørere, sagde hun, at hun havde glemt at tage sin pille

Sagen skulle have været fortsat fredag, men også det retsmøde blev af noget kortere varighed end ventet, da dagens program stod på en forklaring fra hovedpersonen selv.

  • - Situationen er den, at Britta Nielsen har meldt sig syg og derfor ikke vil være til stedet, sådan lød beskeden fra retsformand Vivi Sønderskov Møller, netop som både presse og tilhørere fredag morgen havde taget plads i retssal 60 i Københavns byret.

Inden den dramatiske exit fra retten, nåede hun dog at erkende dokumentfalsk, ligesom hun indrømmede at have overført en række store beløb til sig selv.

Dog ikke alle de overførsler, som hun er anklaget for. Blandt andet et stort beløb på 3.783.333 kroner, som ifølge hendes forsvarer blev ført tilbage til statskassen fra Britta Nielsens konto.

Ligesom hun ikke vedkender, at det er foregået i perioden 1993 til 2018.

  • - Det skal ikke ses som en benægtelse, men hvis man skal erkende noget, skal man kunne huske det. Det kan min klient ikke, sagde Nima Nabipour i retten.

Opdateres...

Sponsoreret indhold