Krimi8. september 2022

Britisk nødhjælpsarbejder blev tortureret og fik skåret lemmer af før sin død

Paul Urey, der tog til Ukraine for at hjælpe lokalbefolkningen med at slippe væk fra krigens rædsler, endte selv med at blive udsat for tortur og døde i russisk fangenskab
Paul Urey, en britisk nødhjælpsarbejder, døde tilbage i juli, da han var i en russisk seperatistgruppes varetægt. Ifølge Ukrainske embedsmænd, blev han udsat for usigelig tortur inden sin død. 
Paul Urey, en britisk nødhjælpsarbejder, døde tilbage i juli, da han var i en russisk seperatistgruppes varetægt. Ifølge Ukrainske embedsmænd, blev han udsat for usigelig tortur inden sin død.
 Foto: Presidium Network/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske nødhjælpsarbejder Paul Urey var taget til Ukraine for at hjælpe lokalbefolkningen væk fra krigens rædsler.

Men ifølge den ukrainske udenrigsminister endte han sine dage med at blive udsat for "usigelig tortur", og hans krop viser ifølge flere embedsmænd tegn på den voldsomme tortur.

Paul Urey's lig skal ligefrem være blevet skamferet og enkelte kropsdele mangle.

Det skriver det britiske medie The Mirror.

Han blev tilbage i april måned taget til fange af russiske seperatister i det østlige Ukraine.

Men i juli måned døde den 45-årige nødhjælpsarbejder i seperatistgruppens varetægt, der påstår, at han døde af naturlige årsager.

- Fra vores side blev han givet den nødvendige medicinske behandling. Dette på trods de alvorlige forbrydelser han begik, har Daria Morozova, der er talsperson for den Moskva-støttede seperatistgruppe.

Men ifølge den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, er der tegn på, at Paul Urey inden sin død har været udsat for "usigelig tortur," skriver han på Twitter.

"Russere har returneret liget af den britiske nødhjælpsarbejder Paul Urey, som de tog til fange i April måned, og ifølge deres rapporter døde af "sygdom" og "stress" i Juli måned, med tegn på usigelig tortur. At tilbageholde og torturere civile er barbarisk og en grusom krigsforbrydelse."

Udenrigsministeren udtrykker efterfølgende sin dybeste medfølelse med Paul Ureys efterladte og pointerer, at de vil gøre alt for at finde de skyldige.

Det er Ruslands ansvar

Moren til den afdøde nødhjælpsarbejder, Linda Urey, kalder seperatistgruppen for "mordere", og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor de slog hendes søn ihjel.

- Inden han (Paul Urey red.) tog afsted, sagde han til mig: "Mor, jeg kan ikke leve med mig selv velvidende om, at folk behøver hjælp til at komme er sikkert sted hen, jeg bliver nødt til at tage afsted og hjælpe."

Hun tryglede dog sin søn om at blive hjemme.

Liz Truss, der for nyligt blev udpeget som Storbritaniens nye Premierminister, var tilbage i juli udenrigsminister, og udtalte i den forbindelse, at hun var chokeret over Paul Ureys død.

- Rusland må tage det fulde ansvar for det her. Paul Urey blev taget til fange mens han udførte humanitært arbejde. Han var i landet for at hjælpe det ukrainske folk efter Ruslands uprovokerede invasion af Ukraine.

- Den russiske regering og dens samarbejdspartnere fortsætter med at begå grusomheder. De ansvarlige vil blive holdt ansvarlige, udtalte Liz Truss tilbage i juli måned.

Sponsoreret indhold