Brev fra Louisas mor læst op i retten: - Jeg ved hun råbte om hjælp

(Foto: Privat)

I retten i Salé i Marokko, hvor en række mænd sidder tiltalt for drabene på danske Louisa og hendes norske veninde, er et brev fra Louisas mor netop blevet læst op.

Det skriver Ekstra Bladet, som er tilstede under retssagen.

  • - Mit liv er i ruiner siden tabet af min datter. Jeg græder hver eneste dag, jeg tænker på hende, og jeg ved, at hun råbte om hjælp, da hun var døende, stod der blandt andet i brevet, som i dag blev læst op i retten af familiens marokkanske bistandsadvokat ifølge Ekstra Bladet.

I december sidste år drog danske Louisa og Maren afsted på, hvad der skulle have været en eventyrlig ferie for de to skandinaviske veninder, men ferien blev forvandlet til et sandt mareridt.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Intet bjerg var for stejlt for den frygtløse Louisa Vesterager Jespersen, men den 24-årige dansker, der her er på arbejde som guide i Slovenien, blev overfaldet og dræbt på en vandretur i Marokko.

Intet bjerg var for stejlt for den frygtløse Louisa Vesterager Jespersen, men den 24-årige dansker, der her er på arbejde som guide i Slovenien, blev overfaldet og dræbt på en vandretur i Marokko. (Foto: privat)

17. december blev de to nemlig fundet dræbt i Atlasbjergene i Marokko. Louisa og veninden var på bestialsk vis blevet halshugget af en gruppe terrorister, mens de var på vandretur på Marokkos højeste bjerg ’Toubkal’. 

Nyheden om datterens død nåede Danmark, mens Louisas familie, hendes mor og tre søskende, var samlet foran fjernsynet for at se julekalender. Da det bankede på døren og politiet stod ude foran, blev moderens bange anelser til virkelighed.

[node:advert-in-body_2

I alt sidder 24 mænd tiltalt i sagen, men kun tre af dem mistænkes for at have udført selve drabene, mens den fjerde er tiltalt for at have givet knivene, som blev brugt - velvidende at de skulle bruges til en terrorhandling mod turister.

Den ene - en 25-årig mand, der er tidligere gadesælger - erklærede sig skyldig i at have dræbt de to studerende under første retsmøde.

Artiklen fortsætter under billedet... 

(Foto: Ritzau Scanpix)

- Jeg halshuggede den ene af dem. Jeg fortryder det. Vi elskede ISIS, og vi bad til gud for det, sagde den ene mand i retten ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge TV2 har Louisas mor, Helle, selv bedt om at få brevet læst op i retslokalet i Salé i Marokko.

  • - De fortjener den hårdeste straf – dødsstraffen, for hvad de har gjort. Verden vil være et bedre sted uden dem, står der videre i brevet, som blev læst op i retten.

  • Ifølge TV2 har Louisas mor, Helle, selv bedt om at få brevet læst op i retslokalet i Salé i Marokko.

Der forventes at falde dom i sagen i dag. Anklageren kræver landets strengeste straf nemlig dødsstraf. Men dødsstraf er dog ikke blevet brugt siden 1993 og i øjeblikket sidder mere end 100 dødsdømte og afsoner deres straf i marokkanske fængsler.

De fire hovedmænd har angiveligt tilstået drabene inden retssagen og i detaljer forklaret den bestialske handling.

  • - Bevæbnet med kniv angreb vi dem om natten, har hovedmanden blandt andet sagt under afhøringerne.

  • Artiklen fortsætter under billedet... 

  • Angiveligt hovedmanden bag drabene (Foto: Marokkansk politi) 

Før selve drabet skar en af de mistænkte mænd hul i kvindernes telt.

Ifølge det norske medie VG vandrede mændene rundt i flere dage forinden på udkig efter personer, som de kunne henrette.

De har også tilstået, at de filmede henrettelsen af kvinderne og bagefter lagde videoen på de sociale medier.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen bliver i dag sendt på sin sidste rejse.

(Foto: Ritzau Scanpix)

Kisterne med Louisa Vesterager Jespersen og Maren Uelands lig blev fløjet til Danmark 21 december sidste år.

Og den 12. januar 2019 blev Louisa bisat fra Fonnesbæk Kirke i Ikast. Omkring 400 mennesker mødte op for at sige et sidste farvel til den livsglade pige. Det skrev TV2.

Louisa Vesterager Jespersens aske blev efterfølgende spredt ud over havet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close